Război în interiorul PSD între Ovidiu Crețu și Cristian Niculae, sau doar un joc de glezne și praf de stele aruncat în ochii bistrițenilor?

După ieșirea la rampă a vicelui Cristian Niculae, care a aruncat fumigena populistă legată de subvenționarea taxei de salubritate, a venit rândul primarului în exercițiu să-și spună punctul de vedere, pe aceeași temă, dar fără populisme, căci el nu mai are nevoie de această strategie.

Cristian Niculae, viceprimar al municipiului Bistrița, președintele organizației municipale a PSD și candidat al partidului pentru funcția de primar, oportunist cum îl știm, a „intervenit” în scandalul taxei de salubritate profitând electoral de un moment deloc popular.

Majorarea taxei de salubritate nu aduce capital politic, în schimb reducerea acesteia poate ridica procentul de încredere acordat unui candidat la o funcție decisă prin votul acelei mase de oameni care umblă sau nu la buzunar în anumite situații.

Chiar dacă subvenționarea taxei respective se va face tot din jebul contribuabilului, dar indirect, practic cetățeanul va plăti mai puțin în mod direct pentru taxa respectivă, datorită intervenției „salvatoare” a unui candidat direct interesat în acumularea de capital electoral, căci alte motive nu se regăsesc în decizia acestuia de subveționare a taxei. Din punctul de vedere al bugetului burgului, se ia dintr-un buzunar și se pune în celălalt, „gaura” din primul buzunar fiind suportată tot din veniturile municipalității, nu din alte surse externe, adică tot de cetățean.

De cealaltă parte, Ovidiu Crețu, fost președinte al organizației municipale a PSD, actual primar al municipiului, dar fără intenția (susținută de propriul partid) de a mai candida pentru al patrulea mandat la Primărie, revenind din delegația-concediu de la Nuremberg-Innsbruk, iese și el la rampă și îl pocnește pe Niculae în moalele capului administrativ: „Nu cred că trebuie subvenționată colectarea deșeurilor. Viceprimarul Cristian Niculae a făcut o declarație nefericită!”.

Ovidiu Crețu nu mai are nevoie de capital electoral de mai bine de 20 de luni. Crețu a fost scos de pe linia politică a partidului din care încă face parte, fiind o „paria” necesară. Stilul arogant și persiflant al edilului din ultima perioadă demonstrează că i se rupe efectiv de partid și politică. Volens nolens, Crețu i-a dat mână liberă vicelui în a-și aroga anumite merite administrative și cale liberă în a-și promova propriile proiecte în municipiu, dar nu a rarat nicio ocazie în care să-i dea peste nas vicelui.

Ultima este legată de taxa de salubritate. Niculae vrea subvenționarea acesteia după ce a văzut că este o pită de mâncat de pe urma ei. Crețu vine și ne spune că vicele a făcut o declarație nefericită și îi dă bobârnacul lui Niculae. E clar că Niculae ia decizii fără consultarea cu superiorul administrativ, iar Crețu face declarații fără consultarea șefului politic.

Mai mult decât atât, dacă Niculae este nr.1 pe lista pentru Primărie a PSD, Ovidiu Crețu cică se va afla și el pe listă, căci dorește să fie consilier local! Cum vor conlucra aceste două entități? Cu ce au greșit bistrițenii să fie conduși de un persiflant arogant și de un oportunist populist?!

Nu este exclusă și o jenantă piesă de teatru pusă în scenă pentru a ridica cota unuia sau altuia, depinde de unghiu din care privești...

Adauga comentariu