Răzbelul deputaților: Ionuț Simionca și Daniel Suciu - atac la Robert Sighiartău! Mărul discordiei - Legea „Autostrada Nordului”

După votul de ieri din Camera Deputaților în ceea ce privește Legea „Autostrada Nordului”, trei dintre deputații de Bistrița-Năsăud au făcut declarații publice legate de sustinerea lor vis-a-vis de această inițiativă legislativă: Ionuț Simionca - inițiator, Daniel Suciu și Robert Sighiartău. Primii doi însă l-au atacat, tot prin declarații, pe cel de-al treilea.

Deputatul și șeful PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a susținut în părculețul din fața primăriei Bistrița o scurtă conferință de presă despre ceea ce a denumit el: ” Cea mai frumoasă zi din viața mea de politician”, aici fiind vorba de votul din Camera Deputaților care transformă Proiectul ”Autostrada Nordului” în lege ce trebuie pusă în practică.

” Este o victorie a tuturor bistrițenilor, pentru că ei și-au dorit această autostradă și l-au susținut cu semnăturile lor în timp ce marile partide s-au opus. Este unul din cele mai importante proiecte pe care le-am inițiat și unul care vine să ajute întreaga zonă de nord a României. Proiectul meu este lege, iar toate guvernele care vor mai conduce România de acum încolo, indiferent de culoarea lor politică, sunt obligate să pună în aplicare această lege”, a spus deputatul Ionuț Simionca.

În ceea ce privește parcursul acestei legi, Ionuț Simionca a precizat că, după ce proiectul a primit avizul de la Senat, el a ajuns în Camera Deputaților, for decizional, unde a fost blocat de două ori: ” Liberalii au fost cei care au încercat blocarea acestui proiect. Vă dau și un exemplu, cel din Comisia de Buget, acolo unde, Robert Sighiartău este membru, și vă spun că liberalii au dat un vot împotrivă, unul fiind a lui Sighiartău.Mai mult, ieri în Comisia de Transporturi au încercat să obstrucționeze proiectul, cei care s-au abținut fiind liberalii și cei de la USR-Plus”, a explicat Ionuț Simionca.

Așa cum era de așteptat, Ionuț Simionca a întețit atacurile spre Robert Sighiartău, despre care susține că s-a opus încă de la început: ” Robert Sighiartău își asumă ceva ce nu a sprijinit, ceva ce nu l-a interesat. O face pe nedrept.  Îi reamintesc că, toți deputații de Bistrița-Năsăud au susținut proiectul, el nu a vrut să îl semneze. Păi, l-a blocat în Comisia de Buget-Finanțe și colegii lui din Comisia de Transporturi l-au tot amendat, iar acum vine Robert Sighiartău și spune că a sprijinit proiectul și se laudă cu asta. E un lucru rușinos și nedemn”, a conchis Ionuț Simionca.

Vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud, deputatul Daniel Suciu sare și el la beregata liberalului Robert Sighiartău, după ce marți a confirmat sprijinul masiv al PSD dat la votul ”pentru” ”Autostrada Nordului”.

După ce a punctat faptul că ” nu mă dă afară din casă dragul de partidul lui Traian Băsescu și nici cel de Ionuț Simionca iar acestea sunt realități probate public”, Daniel Suciu a atacat frontal pe Robert Sighiartău: ”Nu  pot trece cu vederea oportunismul și ipocrizia deputatului liberal Robert Sighiartău pe marginea Autostrăzii Nordului. Cum să te împăunezi cu munca altcuiva când liberalii tăi au votat împotrivă în comisia de buget finanțe, cum să îți arogi merite când ieri, pe ultima sută de metri în comisia de transportui, tot liberalii au vrut să mai amâne acest proiect? Cum să ironizezi public proiectul și apoi să pui cartoane pe FB de parcă ai asudat la îndeplinirea lui? Am avut și am capacitatea să îmi felicit colegii deputați când fac lucruri bune, iar colegul meu Ionuț Simionca știe exact ce s-a întâmplat în ultima lună pe marginea acestui subiect și cum l-am sprijinit concret. Cred că asta înseamnă normalitate și colaborare pentru județul natal. Păcat că deputatul Robert Sighiartău nu a învățat asta. Eu eram învățat după episodul cu reabilitarea Colegiului Liviu Rebreanu, dar văd că deja e o practică.

PS-pe site-ul Camerei Deputaților veți găsi stenogramele din comisiile menționate și poziționările fiecăruia.”, a conchis Daniel Suciu.

Adauga comentariu