Răspunsul Poliției bistrițene referitor la cazul de TORTURĂ câștigat la CEDO vine la o săptămână după declarația șefului IGPR: gol, sec și arogant!

În urma mediatizătii cazului câștigat la CEDO de un bistrițean care a trecut prin momente de groază într-un „interogatoriu” desfășurat în IPJ BN, stiridebistrita.ro, precum și alte publicații locale, au cerut un punct de vedere conducerii instituției, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

În fapt, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud se ascunde după un deget mic și bolnav, faptele petrecute în urmă cu aproape opt ani fiind considerate de către mai marii instituției „prescrise”. Astfel, o eventuală cercetare disciplinară efectuată asupra polițiștilor care l-au anchetat pe câștigătorul cauzei de la CEDO nu se poate face deoarece a trecut un an de la presupusa faptă.

Răspunsul IPJ BN vine la mai bine de o săptămână de la declarația șefului Inspectoratului General de Poliție din România, Ioan Buda, care spunea, citat de Agerpress:

„S-a prescris fapta din punctul nostru de vedere. (...) Discutăm de un dosar penal, discutăm de o decizie a instanţei, o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care aceşti poliţişti, aceşti colegi - eu nu eram aici la acea vreme - au fost declaraţi nevinovaţi”.

Stiridebistrita.ro, alături de propolitica.ro și timponline.ro, au cerut anumite lămuriri și puncte de vedere legate de situația respectivă, în special de faptul că statul român este obligat la plata unor daune către victima polițiștilor bistrițeni. Acești polițiști încă lucrează „în slujba noastră”, Marian Ștefan, principalul personaj acuzat de tratamente de ev mediu fiind „detașat” la „arest”, iar șeful serviciului de investigații criminale, sub ochii căruia s-ar fi întâmplat toate acestea, Ioan Nicolae Moldovan, a ajuns șeful Poliție Municipale.

În concluzie, nimeni nu va plăti nimic și sub nicio formă!

Adauga comentariu