RĂMÂNEM ÎN ALERTĂ: 120 de cazuri active de persoane infectate cu Covid-19 în Bistrița-Năsăud. În SJU BISTRIȚA sunt internate 46 de persoane, din care 4 în ATI

Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud se menține la cote ridicate, numărul cazurilor active, deși a prezentat la mijlocul săptămânii o tendință de scădere, se menține în jurul a 100 de persoane infectate. Azi, 21 iulie, în Bistrița-Năsăud sunt 120 de cazuri active din totalul celor 711 de persoane infectate de la începutul epidemiei, în ultimele 24 de ore fiind depistate pozitiv un număr de 7 persoane. Mai trebuie precizat faptul că, în prezent, în SJU BISTRIȚA sunt internate 46 de persoane din care 4 în ATI. 40 de activi sunt confirmați în mai multe societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, fiind vorba de Intex, Leoni și Raal. 21 iulie – SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ: 711 cazuri confirmate de CoVid-19, 63 decese; 528 persoane vindecate și 15 persoane externate la cerere.

 

Până în prezent, 47 cadre medicale (doisprezece medici, 35 asistenți) și 17 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate. • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate. • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați. • 48 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, opt au fost declarate vindecate. • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Două au fost declarate vindecate. • Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate. • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată. • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate. •Cinci persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate. • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată. • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Adauga comentariu