Radule, unde e sondajul tău? Am înțeles că e foarte rău! Și un mesaj special pentru tine...

Salut Radu, numele meu este Liviu Alexa și ne cunoaștem de peste 20 de ani. Între timp te-ai făcut mare și, pe bună dreptate, ai devenit un pol important al județului.

Când ai acest statut există un foarte mare pericol ca în cutia craniană, creierul să se inunde cu bule de săpun și de dioxid de carbon, apoi să începi să te crezi rege, baron, împărat, bo$$, ce vrei tu! Înțeleg că în ultima vreme la stiridebistrita.ro nu mai putem scrie nimic din interesant despre PSD pentru că există presupunerea că prietenul meu Mihai Mocanu (membru PSD Cluj, un om care v-a ajutat pe voi, pesediștii bistrițeni muuult în viața lui) ne-ar informa în acest sens.

Eu vreau să te asigur, dragă Radu Moldovan, că la cei 20 de ani de presă pe care-i am, sau peste 15 ani Rian Farcașiu, încă ne putem descurca pe surse independente ca să aflăm tot ce faci tu în partid, sau tot ce spui, de exemplu, la Școala de primăvară a PSD de la Colibița unde, subtil, și crede-mă, ți-o jur, fără să ne spună Mihai Mocanu, am aflat că ai avut atitudini adverse conducerii partidului și, din păcate, nici un papagal prezent la discuții, mă refer la cei tineri, nu te-a întrebat un singur lucru: „nene Radu Moldovan, dacă critici conducerea partidului, de ce naiba nu vorbești despre tine, că și tu ești unul dintre cei 70 de Dumnezei ai Cex-ului?!”.

Mergând mai departe, tot la Școala de primăvară de la Colibița, am înțeles că ai lăsat în aer un pârț politic din care subînțelegem că este foarte posibil că dacă nu faci 40% scor electoral la europarlamentare să te retragi, iar în locul tău să-l lași șef la județ, la partid bineînțeles, pe Bogdan Ivan Gruia!

În prima fază când am auzit asta am picat jos de pe scaun, de râs! În a doua fază m-am înecat, de râs! Nu am putut să mă ridic în picioare. În fine, în a treia fază mi-am adus aminte că tu, de fapt, ai un sondaj intern al PSD, făcut la Bistrița, pe care refuzi să-l arăți colegilor! Un sondaj care arată, Radule, că tu în acest moment pierzi teren. Este incredibil că TU ai ajuns să pierzi teren politic și că s-ar putea ca în curând PSD să nu mai dețină nici municipiul și nici județul!

Aș putea să-ți explic de ce se întâmplă toate astea... Aș putea să-ți explic sociologic, politic, jurnalistic, dar o să mă rezum la un singur motiv, care te va duce la pierzania alegerilor (sau a controlului) în următorii doi ani: faptul că nu ai avut curaj să-l sugrumi, să-i dai peste nas lui Ovidiu Crețu, crezând că personalitatea ta va acoperi căcaturile făcute de acesta. Ai greșit! Pentru că toată lumea știe, orice prunc politic, că municipiul reședință de județ dă trendul în politică, implicit în alegeri, ori Ovidiu Crețu este veriga slabă din interiorul PSD.

Revenind la Mihai Mocanu, prietenul meu, vreau să te asigur că în relația noastră de prietenie, una sinceră și solidă, întotdeauna am făcut distincția între informațiile pe care le putem folosi de la el și cele pe care nu putem să le folosim, dar e bine să le știm. În altă ordine de idei, tot timpul m-am ferit să-l folosesc ca resursă fiindcă nu am vrut să-i creez probleme. Și așa, prin reputația mea de jurnalist dur, cred că i-am închis ceva uși în viața asta, dar el, cu o adevărată prietenie, nu ca a ta, a reușit performanța să mă ierte și să-mi stea alături în continuare.

Radu, rămâne cum am stabilit! Te rugăm frumos, lasă pe surse puțin cifrele adevărate de la tine din sondaj, care să arate că încetul cu încetul te pregătești să devii un Neluțu Oltean al PSD...

Lasă-mă să-ți mai vând un pont, Radule! Deși l-ai ajutat în viața asta enorm, dar a fost și talentat, Nicu Moldovan se pregătește să-ți pună cianură în cafea. Așa-i în politică, nu trebuie să te superi, în PSD se practică cuțitele lungi pe timp de zi, iar noaptea înjunghiatul pe la spate. E adevărat, din cauza aerelor tale de baron nici nu ți-ai lăsat foarte multe punți de comunicare cu prietenii tăi, iar Nicu Moldovan ți-a fost prieten.

Adaugă la asta și supărarea perfidă a lui Daniel Suciu care, prea diplomat și prea ocupat cu portofoliul de vicepremier, ÎNCĂ nu ți-o trage. Iată cum te-ai ales în interiorul partidului cu doi dușmani puternici.

Adauga comentariu