Radu Moldovan: În zece zile sistemul sanitar intră în colaps. La SJU Bistrița avem nevoie de paturi la ATI și personal calificat. Nu se mai pot face internări, nu mai avem unde trata bolnavii

 

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a participat astăzi la o conferință de presă la sediul central al partidului, alături de Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare și reprezentant al României la OMS, și Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

În contextul celor aproape 10.000 de infectări raportate astăzi, Radu Moldovan a prezentat situația grea cu care se confruntă SJU Bistrița: ” La Bistrița, spital Covid 19, avem 105 paturi pline iar la Năsăud, cu spital sprijin Covid 19, mai sunt exact 5 paturi libere. Marea problemă este epuizarea personalului medical, iar situația asta poate avea consecințe grave asupra sistemului sanitar. Guvernul trebuie să facă ceva, altfel, în 10 zile intrăm în colaps”, a spus Radu Moldovan.

De asemenea, Radu Moldovan, a mai confirmat faptul că, paturile de la UPU Bistrița sunt pline de bolnavi Covid 19: ”  Locurile sunt arhipline cu suspecți de COVID 19. Astfel că pacienții care vin din accidente, cu AVC sau alte probleme, nu mai au unde să fie tratați. Să ne spună domnul Tătaru unde sunt locurile alea libere, ca să-i putem trimite. Dacă nu se respectă măsurile și continuăm în ritmul acesta, în 10 zile ajungem în blocaj. Noi suntem disperați! Nu mai avem unde trata bolnavii!” a recunoscut  Radu Moldovan.

Mai mult, președintele Moldovan a precizat că ministrul Tătaru minte atunci când spune că managerii de spitale sunt de vină că se epuizează stocul de Remdesivir: ”La Spitalul Județean de Urgență, de la începutul pandemiei, au fost tratați 1.499 de bolnavi de COVID 19. În tot acest timp, s-au primit 300 de doze de Remdesivir, adică pentru tratarea a 50 de pacienți”, a confirmat Radu Moldovan.

Comentarii

Ramon

05.11.2020 16:11

Bine ca ai scapat tu de covid!!!!       

Adauga comentariu