Radu Moldovan: „Succes în noul an școlar, unul atipic, în care educația se bazează strict pe conștiinciozitate!”

• Succes în noul an școlar! •
Un început atipic, unul în care educația se bazează strict pe conștiinciozitatea elevilor, înțelepciunea și profesionalismul profesorilor, implicarea părinților și autorităților locale.

Guvernul a abandonat școala și nu vrea să înțeleagă faptul că educația este gratuită, indiferent de situație, de pandemie sau normalitate.

S-au spălat pe mâini de responsabilitate, pasând totul autorităților locale și neoferind NIMIC educației: nici măști, nici tablete, nici măcar manuale!

Așadar, anul școlar nu începe optimist, singura salvare fiind în mâinile elevilor, profesorilor, părinților și autorităților locale.

Totuși, se oferă tuturor o lecție: “Implicarea va crește România educată.”

 

Emil Radu Moldovan - președinte Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

 

 

Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de stiridebistrita.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019

Comentarii

Horea

14.09.2020 18:46

Motto:,,Caracterul însă al unei şcoli bune e ca elevul să înveţe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât ştie însuşi profesorul.Odată interesul inteligenţei trezit pentru obiecte, odată simţirile sau judecata deprinse la observaţie, elevul ajunge prin proprie gândire la rezultate cari nu stau în carte. Dar să lăsăm aceasta, destul că şcoala n-ar trebui să fie o magazie de cunoştinţe străine, ci o gimnastică a întregei individualităţi a omului; elevul- nu un hamal care-şi încarcă memoria cu saci de coji ale unor idei străine, sub care geme, ci un om care-şi exercită toate puterile proprii ale inteligenţei, întărindu-şi aparatul intelectual, precum un gimnast îşi împuterniceşte pân-în gradul cel mai mare aparatul fizic, fie-n vigoare, fie-n îndemânare.”(Mihai Eminescu, – „Educație și învățământ” , ziarul TIMPUL, 12 iulie 1880)__/Deschiderea anului scoalar este una dintre cele mai mari provocari anuale ale parintilor si copiilor deopotriva. Anul acesta, provocarea este si mai mare. Vestea buna este ca exista multe lucruri pe care parintii le pot face pentru a sprijini si pregati copiii si adolescentii pentru intoarcerea la scoala in timpul pandemiei COVID-19. E nevoie si de conștiinciozitate, dar asta nu e suficient. Pentru a face fata nevoilor impuse de sistemul hibrid de educatie (scenariul galben) e nevoie in primul rând de revizuirea programei școlare și simplificarea acesteia, formarea profesională a viitorilor pedagogi, consolidarea capacităților institutiilor centrale si judetene din domeniul învățământului si nu in ultimul rând asigurarea finanțării în proportie de 6% din PIB pentru educatie, conform legii învățământului în România.

Adauga comentariu