Radu Moldovan, reales președinte al PSD BN la Conferința județeană! În timpul discursurilor s-au semnalat mici gafe, dar acestea nu au aparținut premierului Viorica Dăncilă (FOTO)

Ziua de 19 iulie a fost una plină pentru social-democrații bistrițeni, fiind vorba de Conferința județeană în care s-a (re)ales garnitura de conducere a organizației județene. Presiunea mare a fost pusă nu de eventualii contracandidați ai celor aflați în funcții, ci de prezența la eveniment a președintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă, flancată de cei doi stâlpi esențiali din conducera partidului, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor.

Întreaga listă a candidaților pentru funcțiile de președinte, președinte executiv și vicepreședinți a fost votată în unanimitate prin vot deschis de către cei peste 300 de delegați din întreg județul. Pentru cele 11 poziții de vicepreședinți au candidat tot atâtea persoane, iar în cazul celor două funcții supreme, ocupate de Radu Moldovan, respectiv Nicolae Moldovan, nu au existat contracadidați, votul fiind doar o formalitate.

Multe voci acuză ipocrit faptul că nu au existat contracandidați, punând la îndoială „democrația” din PSD BN, utând că exact același lucru s-a întâmplat și în cazul altor partide. În cazul PSD BN, funcția de președinte și cea de președinte executiv nici nu aveau cum să fie ocupate de alte personaje pentru simplul fapt că acestea nu există. Și chiar dacă, de amorul artei, ar fi existat contracandidați, care bineînțeles nu aveau backgorundul, experiența și poziționarea celor două personaje aflate în funcție, atunci chiar că jocul ar fi devenit penibil și s-ar fi mimat o „democrație” de ochii lumii.

Atât Radu Moldovan cât și Nicu Moldovan au un ecou important și în politica centrală a partidului, fapt recunoscut în discursul lui de către secretarul general PSD, Mihai Fifor. De fapt, toți cei care au luat cuvântul în această Conferință, au recunoscut implicarea politică locală și națională a celor doi Moldovani.

Tot ei însă au gafat aproape fiecare atunci când venea vorba de denumirea județului, denumindu-l Bistrița și nu Bistrița-Năsăud, cu o singură excepție: Viorica Dăncilă, cea din partea căreia tot auditoriul se aștepta la gafe. Ei bine, premeierul „ziua și gafa” a avut un discurs cursiv, lejer și fără ajutorul notițelor, fără bâlbe și, după cum aminteam, a fost singura persoană care nu a greșit denumirea județului.

Viorica Dăncilă a smuls câteva zâmbete din partea sălii, dar nu din cauza gafelor, ci datorită unor mici subtilități îndreptate către „prâslea” Bogdan Ivan Gruia, cel care în urmă cu puțin timp se dezicea de ea printr-o scrisoare deschisă pe facebook. Dăncilă l-a iertat pe liderul tinerilor social-demorcați bistrițeni, dar nu l-a uitat.

Atât premierul cât și restul miniștrilor sau a persoanelor din staful central al partidului s-au arătat profund impresionați de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, acesta fiind considerat ca o carte de vizită a realizărilor PSD în județ.

În final, Dăncilă a smuls o promisiune din partea realesului președinte al PSD BN, aceea de susținere totală a candidatului pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, premierul fiind deocamdată varianta cea mai sustenabilă. Radu Moldovan i-a promis primei doamne a partidului că va obține un scor de 50% pe județ, iar Viorica Dăncilă l-a corectat, spunându-i că acest scor este doar pentru primul tur și că în turul al doilea vrea 60% în Bistrița-Năsăud.

Comentarii

vizitator

22.07.2019 13:01

Mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Chiar si atunci cand aveau loc alegerile PCR la nivel de judete existau cel putin 2 sau mai multi candidati pentru fiecare functie. Altfel, nu are nici un sens însăși notiunea de "alegeri" fiindcă n-ai cum să faci o alegere când ai un singur individ. Până si votul prin ridicarea de mână demonstrează că alegerile au fost doar un simulacru. Dar la PSD se poate chiar si mai rău. In 2018,  la Congresul extraordinar al PSD, Liviu Dragnea a cerut pur si simplu o confirmare verbală pentru funcţia pe care o ocupă: " Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?" Raspunsul a fost "DA" urmat de aplauze prelungite din partea celor peste 4.000 de delegaţi.Vezi: https://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-la-congresul-psd-vreti-sa-mai-fiu-in-continuare-presedintele-vostru-cum-au-raspuns-delegatii_1253686.html

Adauga comentariu