Radu Moldovan nu doar primește titluri, le și acordă: IPS Andrei Andreicuț - cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud!

Fanfaronada primirii și acordării titlurilor și dinstincțiilor din preajma președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud continuă. După ce și-a primit de fiecare dată cu surprindere titlurile onorifice, Radu Moldovan întoarce gesturile către alte personalități, din diferite sfere de activitate.

Unul dintre personajele ce va primi cea mai înaltă disctincție a județului este și IPS Andrei Andreicuț, arhiepiscop și mitropolit, cel care a avut o prezență copleșitoare cel puțin în acest an pe meleagurile județului.

Evident, propunerea nu a venit din partea președintelui de CJ ci din partea unor înalți prelați locali, cu recomandările de vigoare făcute de cel care menține vie flacăra prieteniei dintre mai marii județului și personajul cu pricina, nimeni altul decât Mircea Gelu Buta – pediatrul teolog bistrițean, eticheta mistică a județului.

Proiectul de hotărâre prin care acestă distincție se va oferi IPS Andrei va intra în ședința de Consiliu Județan spre votare în data de 27 noiembrie și mai cuprinde alte șase nume ce vor primi înalta distincție: profesorul universitar doctor Ioan – Aurel Pop, președintele Academiei Române, general-maior în rezervă Ioan Manici, fost comandant al Diviziei 4 „Gemina”, profesor universitar doctor Liviu Zăpârțan, ambasadorul României la Vatican, Ioan Repede – directorul general Rombat, Ștefan Dărăbuș - director regional al Fundației Hope and Homes for Children, dar și Cristian Bodnar – tânărul bistrițean recent laureat al unui premiu internațional important.

Stiridebistrita.ro a scris de-a lungul acestui an mai multe materiale în care IPS Andrei Andreicuț a fost primit regește la Bistrița, i s-a ținut trena, s-au făcut mătănii în fața domniei sale, iar peste toate acestea au fost și alocările de bani din bugetul județean către Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului și Clujului, sume care au captat inclusiv atenția auditorilor de la Curtea de Conturi.

Având în vedere toate acestea, acordarea titlului de „cetățean de onoare al județului” este un demers evident și previzibil, căci tot ne plac evenimentele cu distincții și diplome numai bune de fotografiat.

 

 

 

Adauga comentariu