Radu Moldovan a lansat atacuri dure la adresa PNL și a Guvernului Orban: ”Guvernează exclusiv pentru corporații și în dauna românilor și a capitalului autohton”

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a făcut astăzi primele declarații politice din anul electoral 2020. Liderul social-democrat bistrițean a atacat în termeni duri politicile duse de PNL și Guvernul Orban. El a apreciat faptul că, guvernarea liberal este una făcută doar să servească interesele marilor corporații: ”În momentul de faţă, Guvernul PNL guvernează exclusiv pentru corporaţii şi pentru bănci. S-ar putea să fie nişte strategi care să îi fi sfătuit să facă urgent alegeri ca să nu se prăbuşească. Cred că actuala guvernare este într-o eroare profundă, dar este decizia lor. Eu cred că oamenii aşteaptă de la ei să le propună soluţii de guvernare şi nu de criză politică. Este vizibil că sunt total nepregătiţi să guverneze şi sunt în continuare”, a punctat vicepreședintele PSD.

Moldovan a mai precizat că, tot ceea ce fac în acest moment liberalii care și-au asumat ”noaptea ca hoții guvernarea”, fac doar în dauna românilor și a capitalului autohton: ”Mă gândesc doar la deciziile Guvernului din 23 decembrie, din 30 decembrie 2019 şi cele din 6 ianuarie. Toate au vizat îndeosebi multinaţionalele, fiind eliminate redevenţele, dar şi taxele pe activele bancare. Eu sunt foarte curios de ce Guvernul Orban, atât de harnic, nu a dat o ordonanţă pe pensiile speciale. Am avut în referendum în 26 mai care a trecut cu o largă majoritate prin care se interziceau, susţinut tot de către ei şi preşedintele Iohannis, ordonanţele pe Justiţie. Fiţi curioşi şi uitaţi-vă, în ultima lună, câte ordonanţe pe Justiţie s-au dat”, a explicat Radu Moldovan.

”La ora actuală, românii suportă din buzunarele proprii certificatele verzi în facturi, iar alte companii ar fi fost scutite de sute de milioane de euro, asta în timp ce Guvernul se plânge că nu sunt bani pentru alocaţii, pentru creşterea salariilor cadrelor didactice, potrivit Legii salarizării”, a conchis Radu Moldovan.

     

Adauga comentariu