Radu Moldovan își asumă construirea complexului sportiv din Wonderland: sala polivalentă, stadion și alte facilități sportive! Actualul stadion se va transforma în parc (obiectiv asumat de Cristian Niculae)

Obiectivul Wonderland – atuul cu care Ovidiu Crețu a câștigat alegerile din 2008 – are în definiția sa conceptul de agrement și cel de sport, fiind vorba la momentul prezentării proiectului de construirea câtorva edificii în acest sens: sala de sport, auquapark, aerodrom, pârtie de schi etc.

După 12 ani și trei mandate ale „inițiatorului” acestui proiect se regăsesc doar aerodromul (alfat în proprietatea privată) și celebra pârtie de schi – simbol al eșecului acestui proiect. Având în vedere faptul că doar aquapark-ul ar mai putea fi realizat până la următoarele alegeri, Radu Moldovan a luat o decizie smart atât politică cât și administrativă.

Consiliul Județean ia pe barba lui construirea nu numai a complexului sportiv compus din sala polivalentă și alte câteva amenajări sportive, dar și construirea unui stadion „la standarde europene”, stadion care vine să înlocuiască efectiv arena „Jean Pădureanu” din Parcul municipal, edificiu lăsat de izbeliște, aflat într-un proces juridic îndelungat și aproape fără de ieșire (propietarul, fostul club Gloria, fiind în insolvență).

Preluarea ideii și conceptului în sine, în ceea ce privește complexul sportiv, se va face în doar câțiva pași simpli. Prima etapă este cea de cedare a terenului din proprietatea municipalității în cea a Consiliului Județean. Primele 3 hectare de teren au fost deja cedate către CJ, acesta fiind amplasamentul viitoarei săli polivalente, urmând ca în viitorul foarte apropiat să se mai cedeze din partea Primăriei către CJ alte 12 hectare, teren necesar pentru stadion.

Noua sală polivalentă va avea o capacitate de 2.675 de locuri, două spații de joc, unul principal, elaborat conform normelor federațiilor de handbal, volei, tenis și baschet, dar și unul mai mic destinat antrenamentelor. Complexul va avea și un hotel propriu cu 27 de camere și sală de mese, spațiu destinat conferințelor de presă și interviurilor, vestiare generoase, acces și locuri special destinate persoanelor cu dizabilități, spații generoase pentru comercianți, 700 de locuri de parcare etc. Sala va putea fi folosită și pentru evenimente culturale, concerte, expoziții etc., prin culisarea unui perete care va face deschiderea din sala principală de joc în sala mică, caz în care capacitatea de preluare a spectatorilor va crește la 5.000 de locuri prin amplasarea de scaune pe spațiul de joc principal, suprafața de joc fiind potejată.

Pe lângă sala de sport se vor construi/edifica și alte amenajări sportive, teren de fotbal sintetic, teren de baschet în aer liber, piste de atletism special destinate pentru mai mute probe sportive (viteză, săritură în înălțime, săritură în lungime etc.), o tribună de aproximativ 500 de locuri. Investiția în cazul complexului sportiv se ridică la suma de 10 milioane de euro.

Stadionul din Wonderland, care va avea o capacitatea de 10.000 de locuri și va fi construit prin fonduri guvernamentale, va purta mai mult ca sigur același nume ca cel din parcul municipal, respectiv „Jean Pădureanu”, construcția acestuia venind să suplinească stadionul vechi care va fi demolat. Dacă până aici am vorbit de o asumare a președintelui CJ BN Radu Moldovan în vederea realizării acestor obiective, darea în folosință fiind estimată pentru anul 2022, în cazul cumpărării terenului și implicit a stadionului existent din Parc, precum și pentru demolarea construției și transformarea în parc (în continuarea celui existent), asumarea este făcută de către viceprimarul Cristian Niculae, mai mult ca sigur fiind și un punct principal în viitoarea campanie electorală pe care acesta o va susține în cazul nominalizării lui pentru alegerile locale din 2020.

Vicele Niculae s-a angajat că va constitui o comisie ce va purta negocieri cu lichidatorul Gloriei în vederea cupărării terenului și stadionului, precum și demolarea ulterioară a acestuia și mărirea Parcului Muncipal în zona nou creată până la malul râului.

Comentarii

Vizitator

27.02.2019 18:03

Tara arde si baba se piaptana. Astia nu-s intregi la minte. Bistrita nu mai are fotbal si ei vor sa mute stadionul, ca sa extinda parcul. Stadionul din Bistrita are o anumita istorie din perioada de GLORIE a fotbalului bistritean si el trebuie sa ramana acolo unde este in prezent. Cu atat mai mult cu cat  gruparea sportivă GLORIA  s-a întemeiat  la Bistrița în anul 1922, peste 3 ani serbeaza centenarul. Si apoi de ce sa faci un stadion nou cu 10.000 de locuri cand actualul stadion care  are  acum 7000 de locuri, poate fi extins daca e necesar prin construirea unei peluza pe latura vestica (in spatele tabelei de marcaj).Pe de alta parte, mutarea stadionului pentru  extinderea parcului este o idee tampita atata vreme cat parcul se poate extinde prin amenajarea padurii Codrisor. In acest sens exista inca din 2015 o hotarare a Consiliului Local. De fapt ideea a fost lansata de un PSD-ist despre care sa spunea ca e altfel decat Cretu, ceea ce nu s-a demonstrat.Vezi:https://www.timponline.ro/ce-sanse-sunt-sa-apara-blocuri-in-locul-stadionului-jean-padurean/  

Balan Marius- c...

27.02.2019 18:35

Alo, alo; no daca-i PARC mai mere. Da PARC sa fie nu BLOCURI ca altfel ati belit LULA !

Adauga comentariu