Radu Moldovan intervine în cazul minorelor însărcinate din centrele DGASPC BN și formează o comisie de analiză și verificare

În urma dezvăluirilor făcute de stiridebistrita.ro referitoare la minorele însărcinate din casele de copii aparținătoare DGASPC, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intervine prin înființarea unei comisii de anchetă.

Președintele CJ BN, Radu Moldovan, a declarat pentru publicația noastră faptul că informațiile publicate de noi sunt „grave” și ne-a promis o astfel de intervenție. Astfel, miercuri, 27 martie, purtătorul de cuvânt al CJ BN a trimis următorul comunicat de presă:

„Ca urmare a apariției cazurilor celor două minore admise în Centrele de Protecție a Copilului din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Consiliul Județean în calitate de autoritate tutelară a dispus constituirea unei Comisii de Analiză și Verificare a Situației, condusă de Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Domnul Vasile Puica.

În urma derulării analizei de la nivelul DGASPC și a centrelor Beclean și Teaca, se vor impune măsuri concrete pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri. De asemenea, dacă se vor constata abateri de la respectarea prevederilor legale, a Regulamentelor de Ordine Interioară sau a Regulamentelor de Organizare și Funcționare a centrelor se vor aplica măsurile impuse de lege”.

 

Adauga comentariu