Radu Moldovan: „Îi sunt recunoscător lui Ioan Oltean”! De ce, oare? Se vor mai „duela” cele două personaje politice vreodată?

Revenirea din conul de umbră a fostului lider bistrițean Ioan Oltean se face simțită pe zi ce trece. Acesta a reapărut în spațiul public într-o emisiune radiofonică, acolo unde  a spus că nu exclude o revenire în politică, însă a ținut să sublinieze faptul că, atunci când activa ca președinte al organizației județene a PD-L, a fost „călcat pe cap” de un anume personaj.

„Dacă veți căuta în toată presa românească din `90 încoace, nu veți găsi un cuvânt de jignire pe care eu să-l fi adus vreunui opozant politic. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, cel mai mare opozant politic al partidului pe care îl reprezentam a fost Partidul Social Democrat, și în speță, Radu Moldovan care a avut momente când s-a urcat cu picioarele pe mine! La întrebarea mea normală – ai înnebunit, ce te apucă să faci afirmații care nu sunt reale, mi-a spus cu multă seninătate – dacă nu mă urc cu picioarele pe tine nu mă preia presa, nu mă bagă nimeni în seamă”, a declarat Ioan Oltean în emisiunea „Politica la Negru” de la Radio Someș.

Prezent la același post de radio, președintele PSD BN, Emil Radu Moldovan, a recunoscut că l-a avut ca țintă politică pe Ioan Oltean, ascensiunea politică a actualului președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud fiind strâns legată de aceste „atacuri”:

„Intrasem în opoziție și eram la București. Oameni de bună credință, consultanți politici, mi-au spus că am o singură variantă pentru a crește politic. Dacă te cerți cu cuscră-ta, cu vecinul, nu faci nimic, trebuie să-ți iei unul mare ca țintă, dar să fie sus. Vedeți dumneavostră, alpiniștii vin și ei și fac cățărări în Munții Rodnei, însă țintesc Himalaya, Kilimanjaro, vârfuri importante...

Eu, hărnicuț de felul meu, m-am gândit care ar putea fi țintele mele. Băsescu era prea sus și nu aveam antrenamentul de acomodare la schimbările de presiune ale aerului. Ioan Oltean, cu riscul de a primi înjurăturile de rigoare, a fost un mare politician, cel mai mare al județului, asta este realitatea! Atunci mi-am zis că el mi-e „omul” și am început, militărește, gospodărește, să mă dau la el. E adevărat, eram ca un pitbull.

Într-adevăr, nu mai rețin dacă astea au fost cuvintele, dar a existat o astfel de discuție, că ce am cu el, de ce fac toate astea. Eu i-am răspuns că pe mine nu m-a auzit niciodată să fac vorbire despre viața privată a lui Ioan Oltean, despre orice alt lucru înafară de politică, pentru că nu am agreat niciodată acest fapt”, a spus Radu Moldovan în cadrul emisiunii „Prăjitura cu Piper”.

Mai mult decât atât, actualul lider al social-democraților bistrițeni susține că îi e recunoscător lui Ioan Oltean și că s-ar bucura dacă acesta ar reveni în politică:

„Nu am făcut-o niciodată, dar o fac acum, și spun că îi sunt recunoscător lui Ioan Oltean, căci dacă nu exista el, nu știu dacă avem de ce mă agăța! De aceea eu nu mă supăr absolut deloc atunci când tinerii politicieni mă atacă, în limite decente, căci și eu am făcut lucrul acesta!

Dacă îl mai văd pe Ioan Oltean în politică? DA! Și dacă Ioan Oltean se va gândi să reintre în politică, cei din PNL vor avea o problemă. Eu cred că el respiră politică, iar în momentul de față, clarificându-și absolut toate problemele, eu cred că ar face față. Eu chiar îl aștept, că am zis că atunci când mă las de administrație voi reveni în politică.

L-am respectat și îl respect mult pe Ioan Oltean. Să-i dea bunul Dumnezeu sănătate! Cred că anul trecut l-am întâlnit, arată foarte bine, iar dacă se va gândi să revină, știindu-l ca un om cu capacitate foarte mare de muncă, e foarte bine, căci ai de învățat foarte multe de la el”, a conchis Radu Moldovan.

Radu Moldovan se află la cel de-al treilea mandat la cârma Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, acesta fiind și ultimul, conform repetatelor declarații făcute de președinte. Acesta a mai spus că, cel mai probabil, după terminarea acestui mandat administrativ, se va întoarce în politică.

Adauga comentariu