Radu Moldovan – exercițiu de forță în public, pentru imagine. Președintele CJ își arată mușchii în fața șefilor de instituții

Cum altfel s-ar putea traduce ieșirile colerice ale unui președinte de Consiliul Județan aflat într-o ședință sub egida Prefecturii, în calitate de invitat, care pune la colț șefi de instituții ce nu îi sunt subordonați?

Dar, să vedem despre ce e vorba în propoziție. În cadrul sedinței de evaluare a activităților Instituției Prefectului și a instituțiilor deconcentrate din subordinea acesteia, a fost invitat și președintele Consiliului Județean, domnul Radu Moldovan.

Acesta a avut un discurs dur la adresa instituțiilor și șefilor acestora referitor la mai multe aspecte legate de imaginea „statului” în ochii cetățeanului, precum și punctarea deficiențelor de comunicare într-o eră dedicată acestui lucru. Ceea ce este perfect adevărat, pe alocuri tăios de adevărat.

Molodvan a punctat nemulțumirile cetățenilor alfați în fața ghișeelor, lipsa unui simplu zâmbet venit din  partea funcționarilor, reminișcențele comuniste din gândirile și acțiunile lucrătorilor „de la stat”, dar și ineficiența instituțiilor pe latura de comunicare în special în era „facebook”.

Toate bune și frumoase, corecte în majoritatea lor! Funcționarii publici au fețele mai acre decât o varză uitată la murat, cetățenii încă mai au tendința de a face plecăciuni pe la ghișee pentru a-și rezolva o amărâtă de cerere sau chitanță, iar la capitolul comunicare suntem încă la momendul descoperirii telefax-ului.

Doar că... Radu Moldovan a ignorat acea spălare în public a rufelor murdare! Toată „agitația” președintelui se putea face „intern”, la nivel de CJ-Prefectură, eventual făcute avertizări în acest sens către directorii instituțiilor deconcentrate. Moldovan a preferat însă calea cea mai prolifică pentru el, cea publică, în care dojeana să fie musai filmată de media. Dacă și-ar fi încordat muschii „în privat”, el ce câștiga? Nu, n-a fost nicio declarație politică sau populistă!

Publicul votant trebuie să vadă implicarea președintelui în cât mai multe laturi ale vieții publice, interesul acestuia față de cetățean și durerile acestuia fiind de prim interes. Nu avem de ce să nu-l credem! Doar e „ales din 4 în 4 ani, nu pus pe viață” ca restul directoraților de pe la deconcentrate...

 

Comentarii

Balan Marius- i...

08.02.2018 17:26

Si in ochii mei STATUL nostru drag este clar unul mafiot. De ex; eu astept de la STAT in speta Primaria sa imi elibereze AUTORIZATIA platita in urma cu 10 ani pt. casa mea construita de mine cu acte-n regula pe terenul meu mostenire de la tata si impozitat culmea neintrerupt din 1939. Mai grav, STATUL hot prin Primarie si MAI mi-au luat ilegal si s-au inscris fraudulos cu sute de mp din proprietatea mea, in CF colectiva .Astept si cer ajutor de la DNA.

Balan Marius- i...

09.02.2018 10:15

D-le Presedinte . Nu va obositi cu astfel de subiecte ca va pierdeti vremea. In veac nu se schimba ceea ce doriti d-vs cu asemenea clici si indivizi  pusi in slujba cetateanului de partide politice. Cand va functiona MERITOCRATIA atunci va veni un nou val si concept  in relatia cetatean- stat. La ora actuala avem o grava hemoragie nationala pe care nimeni nu o opreste. Neincrederea in INSTITUTII. De unde a pornit asta ? In nici un caz de la contribuabilul cinstit. De la ei, de la cei pusi politic in fruntea institutiilor, de la dosare grele de la articole scrise in presa cu hotiile lor, de la imaginile televizate in salile de judecata de la imagini cu catuse etc. Unii spun ca asta este STATUL PARALEL . Nu nici vorba. Nu exista asa ceva. Exista doar doua trairi paralele  in aceasta tara. Ei cei umflati, care isi fac averi  in toate felurile si formele subrezind STATUL mafiot si el , si noi cei multi pe care ne mulge de dari tot Statul care desi perfuzat refuza de 28 de ani sa evolueze in bine. 

Adauga comentariu