Radu Moldovan, discuții aprinse cu Viorica Dăncilă, la Neptun! Președintele PSD BN: „când voi ajunge să vorbesc în afara partidului, va fi rău!”

Sâmbătă, 22 iunie 2019, a avut loc la Neptun o ședință informală a Partidului Social-Democrat, întâlnire propusă de președintele intermar, Viorica Dăncilă. Din această ședință nu au lipsit momentele tensionate, schimburi de replici și alte discuții aprinse.

Cel mai vocal a fost președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, acesta având un schimb de replici acide cu Marcel Ciolacu – președintele Camerei Deputaților. Potrivit unor surse Digi24, au fost discuţii acide şi între Viorica Dăncilă şi Niculae Bădălău, care ar fi declarat că este nevoie de o reîmprospătare în partid, cu oameni tineri, fără dosare penale.

Emil Radu Moldovan, liderul bistrițean al PSD, a avut și el „momentul” său. Conform stiripesurse.ro, acesta a avut o discuție mai aprinsă tocmai cu Viorica Dăncilă: „Radu a zis că este nemulțumit de cum merg lucrurile în Guvern, că el vrea să rămânem la guvernare dar că nu facem ce trebuie și a dat exemplu de masurile la inundații și altele”, au zis sursele citate.

„Dăncila i-a zis că este el negativist și că nu are dreptate. I-a zis că nu e deloc de acord cu el și că dacă vrea să se convingă, cheamă ea primarii de la el din judet și îl pune să le zică și lor în fața ce îi zice ei”, au zis surse din PSD. „S-au contrat grav de tot. A fost destul de urât”, au precizat aceleași surse.

Radu Moldovan este unul dintre liderii PSD care a ținut să ridice de mai multe ori problema, în ședințele partidului post-Dragnea, că nu mai este loc la guvernare pentru incompetenți și unii din partid au interpretat că șeful PSD Bistrița-Năsăud a lansat săgeți către Viorica Dăncilă, relatează sursa citată.

Contactat telefonic de stiridebistrita.ro, Radu Moldovan nici nu confirmă și nici nu infirmă momentul, lăsând totuși să se înțeleagă că au existat discuții, dar că acestea nu au fost „aprinse”:

„Nu comentez public ceea ce comentez în interiorul partidului. De fiecare dată când mă duc la aceste ședințe, mă duc cu problemele administrației județului Bistrița-Năsăud. Este greșit spus că am avut o discuție aprinsă cu cineva, în schimb, de fiecare dată, eu spun ce am de spus. Nu vă supărați pe mine, dar eu ce am de vorbit, vorbesc în interiorul partidului și nu în afara lui, problemele familiei partidului se discută în inetrior” – a precizat Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean și al PSD Bistrița-Năsăud recunoaște că există anumite „momente” de „frământare și îngrijorare”, dar că nu-și dorește să ajungă să vorbească despre acestea în afara partidului:

„Când voi ajunge să vorbesc în afara acestei familii, în alți termeni, va fi rău și sper să nu ajung să vorbesc! În astfel de momente sunt foarte multe discuții, fiecare își spune opiniile, gândurile, lumea de bună credință este frământată și îngrijorată, iar eu fac parte din lumea de bună credință!” – a concis Radu Moldovan.

Unul dintre subiectele discutate la Neptun a fost inclusiv o remaniere guvernamentală, iar printre posibilii remaniați s-ar număra și bistrițeanul Daniel Suciu, vicepremier și ministru al dezvoltării. Acesta urmează să candideze însă pentru o funcție de conducere în PSD, cea de președinte executiv, alături de Ecaterina Andronescu şi Mihai Fifor, iar pentru secretar general al partidului bătălia s-ar da între Rodica Nassar, Felix Stroe, Robert Cazanciuc şi Codrin Ştefănescu, alegeri ce vor avea loc în data de 29 iunie, în cadrul Congresului Național al PSD.

Comentarii

Vizitator

25.06.2019 10:23

Raducu nu stie altceva decat să stea cu mana intinsă si să ceară bani intruna. El nu nu-i in stare sa facă o analiză lucidă si sa vadă de ce nu ajung banii pentru adminnistratie. O asemenea analiză ar arăta că este imperios necesară optimizarea structurii de personal, deoarece in prezent există prea multi tăietori de frunze la câini in administratia locală. Din păcate situatia este generală inclusiv si la Primaria Bistrita . Prin 2017, publicatia „Profit.ro”, semnala faptul că Primăria capitalei are în subordine mai multe persoane decât Primăria Berlin. Dacă Primaria din București are 850 de angajați în aparatul primarului cu o populație a capitalei de 1,88 milioane de locuitori, cea din Berlin nu depășește 300, deși în Berlin numărul locuitorilor este de 3,46 milioane , depășind cu mult pe cea a bucureștenilor.Revenind la Bistrița, dupa unele surse, numai aparatul primarului are în componență 273 de angajați. În ceea ce privește totalul angajaților din structurile aflate în subordinea primăriei (toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895, desi Bistrița are undeva între 70 și 80 de mii de locuitori. Așadar, este loc de mai bine!

Adauga comentariu