Radu Moldovan despre scorul PSD obținut în primul tur la nivelul județului Bistrița-Năsăud: „Rezultatul este unul rușinos, dar e o realitate!”. Cum privește președintele PSD BN orizontul alegerilor locale din 2020 (VIDEO)

Încolțit de jurnaliști, președintele Consiliului Județean și al organizației județene a PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost de acord să facă câteva declarații politice după o conferință de presă organizată de multiplii campioni la atelaje canine de la Clubul SlegDog Race Bistrița.

Momentul a avut loc pe holul CJ BN, Radu Moldovan fiind bine-dispus după o zi în care echipa de suflet, Gloria 2018, a reputat o „victorie amară” la Brașov, victorie care nu a calificat echipa de handbal a bistrițenilor, din pricina lipsei unui singur gol, în următoarea etapă a Cupei EHF la handbal feminin.

„M-ați prins într-o zi foarte frumoasă, după o victorie amară, aseară, la Brașov, și nu o să răspund provocărilor!”, a declarat Radu Moldovan. Cu toate acestea...

Curiozitățile jurnaliștilor au fost legate de campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în special dacă PSD își va aduce candidatul la Bistrița, ca replică vizitei făcute de Klaus Iohannis în municipiu:

„PSD-ul nu-și face agenda după agenda altcuiva, PSD va continua să facă campanie în modul în care a făcut și până acum. Cu cele trei echipe de campanie pe care le avem, vom continua să stăm de vorbă cu oamenii, să-i rugăm să fie alături de noi și de candidatul nostru”, a spus Moldovan.

Legat de posibilitatea ca PNL și Iohannis să obțină un scor electoral care să ducă către 70-75% în Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan consideră că prognozele sunt un atribut al analiștilor, el nefăcând parte din categoria respectivă.

„Nu vreau să răspund la astfe de provocări, care cât de tare ne bate, cât de mult și cum! Eu o să continui să lucrez, să-mi fac treaba, inclusiv din punctul de vedere al campaniei electorale. Deciziile oamenilor sunt sfinte și luăm act de ele”, a precizat Moldovan.

Președintele PSD BN susține faptul că nu a primit vreun traget de campanie, vis-a-vis de acel „50%+1” vehiculat în spațiu public ca scor electoral impus organizațiilor județene:

„Doamna Dăncilă nu mi-a spus nimic. Am văzut și eu emisiunea la televizor în care doamna Dăncilă a spus că fiecare organizație trebuie să obțină minim 50% + 1 și că dacă dacă nu se va întâmpla așa, responsabilitatea va fi a președinților de organizații și nu a candidatului... Vom vedea ce se întâmplă după...”.

Întrebat dacă acest presupus target ar fi unul realist, Radu Moldovan a spus: „Ce spune un președinte de partid este mai mult decât realist”.

Nu a fost ocolit nici momentul sincerității legat de scorul obținut de organizația județeană Bistrița-Năsăud în primul tur al alegerilor prezidențiale:

„Rezultatul este unul rușinos, cel din turul I, de 20%, dar e o realitate! Asta și-au dorit oamenii, iar eu nu pot decât să iau act de ceea ce-și doresc oamenii”, a precizat Moldovan, cauza fiind una multiplă: „este din mai multe cauze, pe care nu le cunosc în momentul de față! Nu am devenit specialist peste noapte să spun eu acum care ar fi cauza principală a acestui rezultat. Sigur sunt cauze multiple”.

Radu Moldovan a fost acuzat de faptul că a răspândit un fakenews, cel referitor la „casca președintelui”. Președintele PSD BN recunoaște că a postat o informație din spațiul public și că a preferat să nu o șteargă, așa cum au făcut-o alți colegi de partid:

„Omul când nu are de lucru, își mai caută... Eu am crezut în povestea aia, chiar dacă unii colegi de-ai mei l-au pus, l-au șters... eu am stat și am suportat cu stoicism tot ceea ce mi s-a întâmplat pe pagina de facebook după acea postare... Nu regret nimic! Mi-am asumat ce am făcut și eu cred și în momentul de față că, pe ceea ce am văzut, nu sunt specialist, lucrurile duc în direcția pe care eu am pus-o, nu fug de răspundere... Am preluat o informație publică... Cum era să fiu la concurs care șterge mai repede? Nu, am suportat cu stoicism niște lucruri „minunate” pe care le-am primit! Nu a fost o temă de partid, nici poveste!”, a declarat Moldovan.

Despre cum vede președintele PSD BN Radu Moldovan alegerile locale din 2020, în materialul video de mai jos.

Comentarii

vizitator

19.11.2019 14:39

Răducule, nu mai vota cu inima, asa cum ai făcut pe 10 noiembrie. Pe 24 noiembrie  la al doilea tur al alegerilor prezidentiale, votează cu creierul fiindcă acesta face deosebirea dintre om si animal. Reamintim că la primul tur Radu Moldovan a afirmat următoarele: „spre deosebire de alții care NU au creier, eu am votat cu inima”. De aici se poate deduce  că nici el nu are creier din moment ce a votat cu inima. Poate că la al doilea tur o să-i vină mintea la cap si o să voteze pentru o Românie normală. Vezi si : https://www.comisarul.ro/articol/mesajul-unui-invatator-bistritean-care-l-a-cunoscu_1042447.html

Adauga comentariu