Radu Moldovan continuă pomparea de material bănesc într-o echipă de fotbal, pe modelul CSM-ului. Vezi cine absoarbe 50.000 de euro în doar o jumătate de an

Investițiile și grija pentru sport a tătucului județului se accelerează consistent în ultima perioadă de timp. După succesul cu handbalistele de la CSM și înființarea propriului club sportiv în curtea, pardon, clădirea Consiliului Județean, Radu Moldovan și-a găsit și o echipă de fotbal pe care să o finanțeze.

Este vorba de Asociația Club Sportiv Dumitra a cărei echipă de fotbal va juca barajul pentru accederea în divizia a III-a națională, meciurile sale fiind urmărite de președinte de multe ori de pe marginea terenului.

În lipsa unei echipe „fanion” a județului, așa cum a fost defuncta Gloria, cea care mai are o speranță în acest sport regal în Bistrița-Năsăud este chiar echipa din Dumitra, echipă căreia s-au alipit și anumite personaje care știu foarte bine cu ce se mănâncă acest sport, unul dintre ele fiind chiar Ioan Horoba, fostul „partener” al Lordului Jean Pădureanu și fostul manager al clubului Gaz Metan Mediaș. Horoba are deocamdată un rol consultativ și onorific, ajuntând conducerea clubului inclusiv la conceperea proiectelor de finanțare. Din boardul de conducere fac parte președintele asociației Daniel Vălean, Valer Someșan - șeful centrului de juniori, precum și antrenorii Dănuț Matei și Aurel Nalați.

ACS Dumitra a primit către finalul anului trecut, la ultima rectificare, 179.000 de lei pentru „Formarea unui centru performant de copii, juniori, seniori ai județului Bistrița-Năsăud”, proiectul fiind singurul eligibil și finanțat atunci.

Confrom anexelor din Hotărârea Consiliului Județean referitoare la finanțarea nerambursabilă a proiectelor, totalul sumei alocate în acest sens este de 549.951 lei pentru 62 de proiecte. Proiectele au fost împărțite pe categorii disciplinare, după cum urmează:

Sport – 310.000 lei – 21 proiecte

Sportul pentru toți – 70.000 lei – 4 proiecte

Cultură – 85.000 lei – 19 proiecte

Tineret – 30.000 lei – 6 proiecte

Protecția mediului/interdisciplinare – 30.000 lei – 8 proiecte

Social – 24.951 lei – 4 proiecte.

Din categoria „sport” face parte și noul proiect al ACS Dumitra – „Hai la fotbal! - un pas mic spre marea performanță” – proiect ce va beneficia din partea CJ de 150.000 de lei, jumătate din bugetul alocat pentru sport și aproape o treime din totalul sumei alocate pe toate finanțările.

Noul club sportiv înființat de CJ – Gloria 2018 – are doar trei ramuri sportive înscrise, deocamdată, fiind vorba de oină, atletitism și handbal. Probabil într-un viitor nu prea îndepărtat, Gloria 2018 va avea și ramura fotbal, căci, dacă va confirma precum au făcut-o handbalistele, dumitrenii își vor câștiga locul cuvenit în clubul sportiv județean. Cum se vor atrage aceste echipe (CSM și ACS Dumitra) în Gloria 2018? Acestea sunt „detalii”...

 

Adauga comentariu