Radu Moldovan consideră că Vasile Dîncu ar fi „cel mai bun președinte al României”, numele sociologului bistrițean fiind dat „pe surse” ca posibilă variantă a PSD pentru prezidențiale

Dacă liberalii ai ieșit la înaintare cu susținerea lui Iohannis ca președinte al României pentru încă un mandat, social-democrații, alături de partenerii de guvernare, ALDE, nu se grăbesc în a face nominalizări sau declarații de susținere în acest sens, chiar dacă Tăriceanu se cam vede singura variantă a coaliției, Dragnea preferând fotoliul de premier.

Surse ale publicației Psnews.ro vin să demonteze teoriile lui Tăriceanu, acestea afirmând că PSD, recte Dragnea, pregătește un candidat surpriză pentru alegerile ce vizează Palatul Cotroceni, fiind vorba de Vasile Dîncu, originar din comuna Runcu Salvei, județul Bistrița-Năsăud.

Bistrițeanul a ocupat funcția de ministru  al informatiilor publice în Guvernul Năstase, ministru al administrației și dezvoltării regionale în Guvernul Cioloș, dar și cea de vice-premier în același Guvern.

Radu Moldovan, președintele organizației județene PSD Bistrița-Năsăud, a declarat pentru stiridebistrita.ro că nu știe de această eventuală opțiune, dar nici nu o exclude:

Nu știu de subiectul acesta, nu s-a discutat niciodată în mod oficial. E prematur. Dar, luat ca un punct de vedere personal, eu m-aș bucura dacă un concetățean de-al nostru, din județul nostru, Bistrița-Năsăud, ar primi o asemenea onoare, aceea de a candida la președenție din partea PSD. În mod cert, domnul Dîncu s-ar înscrie în prerogativele unui președinte! Statutul lui, pregătirea lui, experiența lui, toate acestea sunt argumente care l-ar putea face pe Dîncu cel mai bun președinte al României!”.

Vasile Sebastian Dîncu, în vârstă de 56 de ani, este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Susține cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de  piață, Management strategic. De asemenea, este recunoscut ca fiind unul dintre puținii ardeleni care s-au impus la București, inclusiv pe plan politic.

Până în momentul editării materialului, domnul Vasile Dîncu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima propria opinie.

 


sursa foto: rasunetul

Comentarii

Anca M

13.03.2018 12:42
Ce e asa de exlcusiv? O declaratie telefonica hahaha

Adauga comentariu