QUID PRO QUO: Deputatul bistrițean Ionuț Simionca (PMP) – acuzat de blat politic cu PSD – i-o întoarce acuzatorului, Florin Roman (PNL)

În timpul votului pentru bugetul de stat, deputatul Ionuț Simionca a fost acuzat de către Florin Roman, deputat liberal de Alba, de blat cu PSD, deoarece bistrițeanul și-a dat girul pentru bugetul unui minister, acolo unde la rândul lui a primit votul social-democraților pe un amendament propus de bistrițean referitor la o investiție în comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud.

„Păcat! Azi, la vedere, un deputat PMP și-a anunțat susținerea pentru bugetul PSD, după ce a fost cumpărat cu un amendament, de liderul PSD! Rusinoș și jenant pentru un deputat! Ca la piață! Ionuț Simionca, de la Bistrița e numele lui! Să vedem cine se mai vinde „ciumei roșii” până la finalizarea amendamentelor!” – își arăta mirarea pe facebook deputatul Florin Roman, într-o postare cu o sumedenie de virgule și semne de exclamare.

În fapt, Ionuț Simionca votase bugetul unui minister după ce îi trecuse un amendament, singurul amendament al opoziției, de altfel, cu excepția controversatului amendament al altui bistrițean, Robert Sighiartău, cel referitor la mărirea alocației de stat pentru copii, amendament votat și de deputatul PMP.

Zilele trecute, în comisia parlamentară pentru administrație publică a Camerei Deputaților, acolo unde liberalul Florin Roman este președinte, s-a supus la vot deființarea pensiilor speciale, categorie în care intră și parlamentarii. Deputatul acuzator a votat „împotriva” desființării acestor pensii, fiind doar un singur vot „pentru”, acesta venind din partea unui coleg de partid al deputatului bistrițean, Marius Pașcan.

„Cine s-a vândut PSD-ului, domnule deputat PNL Florin Roman? Vă întreb acest lucru fiindcă astăzi, în Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților, al cărei președinte sunteți, a existat un singur vot în favoarea legii de anulare a pensiilor speciale. Este vorba despre votul colegului meu, deputatul Marius Pașcan - Partidul Mișcarea Populară Mureș. De ce v-ați așezat, domnule Florin Roman, pe aceeași parte a baricadei cu PSD și nu vreți să anulăm toate pensiile speciale? După ce ați votat pentru pensiile speciale ale primarilor, pe care, până la urmă, le-am blocat, acum v-ați dat arama pe față și nu ați votat pentru desființarea în întregime a acestor privilegii. Aștept cu nerăbdare să văd votul PNL și al USR din plenul Camerei Deputaților pe inițiativa legislativă a PMP de desființare a pensiilor nesimțite” -  a fost răspunsul răzbunător al deputatului PMP de BN – Ionuț Simionca la adresa lui Florin Roman.

 

Adauga comentariu