Purtătorul de cuvânt al ICUTR Cluj-Napoca, Iacob Gheorghiță, a contribuit din greu la teza de doctorat a juniorului Lucan, unul din documentele ce fac parte din dosarul de concurs de la Bistrița

Iacob Gheorghiță este purtătorul de cuvânt al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, instituție aflată încă sub dominația scandalului cazului Lucan. Doctorul Gheorghiță a pus umărul la modul cel mai serios la „afirmarea” și completarea CV-ului lui Lucan junior, un nume ce vine să arunce o pată urâtă Spitalului Județean de Urgență Bistrița prin participarea acestuia la concursul pentru un post de urolog.

Ciprian Lucan, fiul infractorului Mihai Lucan, este parte din procesul devalizării ICUTR. Acesta, în lipsa unui loc de muncă, fiind elegant refuzat de alte centre medicale din țară, și-a depus dosarul la Bistrița în urma unui trafic de influență grosolan, profitând de pensionarea unui alt „element” pătat, doctorul Șefănescu, urologul bistrițean „achitat” într-un dosar de luare de mită.

Unul dintre documentele importante ce se află în dosarul lui Lucan Jr. este chiar teza acestuia de doctorat. Conform declarațiilor colegilor de breaslă a fiului infractorului Mihai Lucan, acesta nu ar fi fost în stare de asemenea lucrare. În această situație se pune întrebarea „cine l-a ajutat” în acest demers.

Stiridebistrita.ro a intrat în contact chiar cu cel care a contribuit din greu la teza de doctorat a juniorului, un purtător de cuvânt dar și de geantă al lui Mihai Lucan, pe lângă care se gudura ca să nu-și piardă poziția în Institut. Contactat telefonic, doctorul Iacob Gheorghiță, căci despre el este vorba, a oferit răspunsuri evazive, tipice unor cărători de geantă, recunoscând faptul că a „ajutat” la teza de doctorat:

A fost o colaborare. Am lucrat împreună cu el. Mi-a solicitat contribuția în calitate de medic cu experiență în statistică medicală și cu experiență în general, la așezat pagina-n text, lucruri d-astea... De ce l-am ajutat? Asta-i greu de spus.... Am ajutat foarte multă lume... pur și simplu... Nu au fost făcute presiuni asupra mea în acest sens... adică, mno... Nu! Nu!... adică, bine, să zicem că, bun... hmmmm.... nu, nu! N-am avut! ... deci... eu n-am fost eu nici denunțat, ori pârât, nici.... bun! Pur și simplu așa am considerat eu la momentul respectiv, în contextul respectiv... A fost decizia mea, dar e adevărat că... mno.... aș avea posibilitatea să mă eschivez... Da.... nu! M-am implicat! Totdeauna m-am implicat... Adevărul este că... colegii știu că...mmmm...dacă e s-o luăm până acolo, am lucrat foarte mult pentru Institut, cu profesorul Lucan, pur și simplu pentru că așa am considerat!” – a declarat Gheorghiță pentru stiridebistrita.ro.

Concursul pentru ocuparea postului de urolog la Bistrița va avea loc pe data de 25 mai, singurul candidat înscris fiind Ciprian Lucan.

 

Comentarii

vlad

07.05.2018 20:03

Intre cerinte concurs : '' dovada/înscrisul din care să rezulte că nu i-a fost aplicată una dintre sancțiunile prevazute la art. 447 alin. (1) lit. e) sau f), la art. 531 alin (1) lit. d) ori e), respectiv la art. 618 alin. (1) lit. d) sau e) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanătătii, cu modificările și completările ulterioare ''    Le trece ?

Adauga comentariu