PSD „se protejează” la un alt nivel... de criptare: toată lumea trece pe SIGNAL! Doina Pană și Dani Suciu s-au conformat. Ovidiu Frenț și Bogdan Ivan Gruia erau deja acolo...

Spaima interceptărilor a (re)intrat în rândul membrilor principalului partid de guvernământ. Astfel, se caută soluții tehnologice cât mai „sigure” în ceea ce privește comunicare internă, căci urmează o perioadă plină de activități care vor necesita o „colaborare” ideologică și de acțiune intensă.

Nu! Nu ne referim la acțiunile dedicate Centenarului, căci interceptarea convorbirilor sau a mesajelor pe acest subiect nu interesează pe nimeni. Este vorba de pregărirea terenului pentru alegerile care bat sfios la ușile partidelor politice.

În acest sens, mai marii din PSD au decis comutarea convorbirilor de „interes” pe alte aplicații, mai sigure și neinterceptabile, căci încrederea acestora în sistemul juridic, plin de protocoale, este scăzut, chiar dacă se „lucrează” intens pe această latură.

Aplicația de mesagerie și voce SIGNAL este una dintre cele bune aplicații în privința securității. Aceasta este criptată de la un capăt la altul, este gratuită, dar este mai puțin cunoscută. Unul dintre utilizatorii „de top” ai acestei aplicații a fost chiar Edward Snowden, cel care în 2013 devenea cunoscut lumii întregi prin devoalarea unor secrete ale NSA, agenția americană de securitate.

Pe plaiul mioritic românesc, Liviu Dragnea este unul din personajele care preferă siguranța și intimitatea unui astfel de prezervativ din domeniul tehnologic al comunicațiilor, acesta recunoscând încă de anul trecut că folosește aplicația SIGNAL:

Avem și sms-urile tradiționale și cred că și Signal din când în când”, a spus președintele PSD, întrebat ce tip de aplicație folosește pentru a comunica cu ceilalți coleg din partid, conform liberatea.ro.

În ultima perioadă, rețelele de telefonie mobilă s-au confruntat cu o adevărată problemă în ceea ce privește căderea semnalului 4G, tocmai din cauza downloadării excesive a aplicației Signal de către membrii PSD. La nivel local, cei mai noi uitilizatori ai aplicației-prezervativ sunt deputații de Bistrița-Năsăud Doina Pană și Daniel Suciu.

Mai „harnici” și mai prevăzători din anumite puncte de vedere au fost Bogdan Ivan Gruia – purtătorul de cuvânt, geantă și fotografii al președintelui CJ/PSD BN Radu Moldovan, precum și prefectul de BN Ovidiu Frenț, utilizatori mai vechi ai Signal-ului. Cu siguranță mai sunt și alți utilizatori cu „tâlcuri” în convorbiri și mesaje care folosesc această aplicație, dar de pe alte aparate/numere de telefon cunoscute numai în cercurile închise publicului.

Adauga comentariu