Protecția Copilului Bistrița-Năsăud a făcut o sesizare către organele de cercetare penală în cazul abuzurilor lui Traian Ogâgău asupra fiicei sale

Autoritatea pentru Protecția Copilului a cerut Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud să sesizeze organele de cercetare penală în cazul lui Traian Ogâgău, în vederea verficării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni.

Mădălina Turza, șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a precizat într-o postare pe facebook, preluată de psnews.ro, că a solicitat DGASPC-ului bistrițean să facă o sesizare către poliție în cazul fetiței umilite de propriul părinte, Traian Ogâgău:

„ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni și a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență”.

Contactat de redacția stiridebistrita.ro, Teodor Sîngeorzan, șef serviciu Intervenție Situație de Abuz, Neglijare, Exploatare din cadrul DGASPC BN, a confirmat faptul că instituția a demarat deja o anchetă proprie, dar și că s-a formulat o plângere către Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în acest sens:

„Noi deja am făcut o plângere către IPJ BN cu privire la evenimentele apărute în presă, am declanșat și noi o anchetă, ne-am autosesizat, și avem informații că și poliția a demarat o anchetă proprie. Evenimentul s-ar fi petrecut în iarnă, în luna ianuarie, și am fi dorit să fim sesizați atunci pentru a putea prelucra trauma copilei. Era bine dacă primeam sesizarea mai din timp, dar e bine că am deschis ancheta și acum. Poate că ideal era să nu fi apărut în public. Copiii locuiesc cu mama, ceea ce este bine, părinții sunt separați. Nu au mai fost alte plângeri sau sesizări care să vizeze această familie, însă, din păcate, s-ar putea să fi fost mai dese aceste tipuri de ieșiri ale părintelui”, a precizat pentru stiridebistrita.ro Teodor Sîngeorzan.

Adauga comentariu