Proiectul POV21 dotează o bibliotecă școlară rurală. Jos pălăria, tineri minunați!

De parcă nu ar fi fost suficent faptul că sunt frumoși, deștepți, iscusiți și aproape omniprezenți în ultima perioadă la nivelul societății bistrițene, tinerii implicați în proiectul POV21 sunt dotați și cu altruism, o calitate din ce în ce mai rară în cotidianul modern.

Proiectul POV21 este o poveste frumoasă a unor tineri bistrițeni cărora le place scrisul, cititul, muzica și dansul, astronomia sau gastronomia. Majoriatea sunt elevi de liceu și tot ceea ce fac ei în acest proiect este complementar activității lor de bază.

Fiind o mică societate în care individul interacționează cu individul, altruismul se cultivă aproape instinctiv. Proiectul POV21 și-a prorpus ca o anumită școală din mediul rural să beneficieze de o bibliotecă utilată și dotată cu un minim fond de carte.

Pentru acesta este nevoie ca fiecare comunitate locală, tânără sau cu suflet tânăr, să doneze o carte, poate două.

Cu ce poți să ne ajuți? Ei bine, săptămâna viitoare, de luni până miercuri (24, 25, 26 septembrie), vor fi amplasate în școlile din județ câteva cutii pentru colectarea cărților donate de voi! Așa că dacă ai culegeri școlare, lecturi de vacanță sau orice fel de cărți pentru copii de gimnaziu, te invităm să le aduci la școala ta, alăturându-te acestui proiect marca POV21!” – ne lămuresc organizatorii.

Școala care va beneficia de prima bibliotecă școlară rurală din acest proiect este Școala Generală „Ioan S. Pavelea” din Runcu Salvei, o bibliotecă ce va fi dotată atât cu mobilierul necesar, cât mai ales cu un fond de carte.

Adauga comentariu