Proiectul finanțiștilor de la stat pentru anul Centenarului: GREVA!

Funcționarii din cadrul finanțelor publice românești se gândesc la o sărbătorire adecvată a Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie printr-o tradițională grevă la nivel național.

„Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe s-a reunit în ședință extraordinară pentru a analiza declarațiile publice privind reducerile de personal, în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani” – se arată într-un comunicat al sindicaliștilor.

Aceștia precizează faptul că în România, în sistemul finanțelor publice, s-au efectuat un total de 742.500 de ore/lună – ore suplimentare care ar însuma peste 17,5 milioane de lei neachitați acestor funcționari. De asemenea, sindicaliștii se plâng și de condițiile de muncă, un factor principal în acest sens fiind dotările total însuficiente.

În acest sens s-au purat discuții cu primul finanțist al României, ministrul Eugen Orlando Teodorovici, la finalul cărora i-a fost adus acestuia la cunoștință faptul „există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului”.

La nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud figurează 171 de persoane angajate și nu se cunosc detalii despre o eventuală grevă în sistem. Conform purtătorului de cuvânt al AJFP, Maria Biriș, în cadrul instiuției bistrițene nu se pune problema condițiilor de muncă sau a spațiilor inadecvate sau insalubre.

 

sursa foto: arhiva Adevarul

Adauga comentariu