Profesoară de franceză și deputat, sumă COLOSALĂ donată USR: Cristina Iurișniți a scos din portofel mai mult decât toți donatorii PLUS (pe țară!) la un loc!

Obrazul subțire cu cheltuială se ține, spune o vorbă românească, probabil și cu corespondență în franceză, dar pe care nu o cunoaștem. Această vorbă se pliază perfect în cazul unui personaj bistrițean dornic de afirmare în cercul său, acolo unde a contribuit din plin pentru bunăstarea lui.

Este vorba de francofonul deputat USR de Bistrița-Năsăud – Cristina Iurișniți, cea care a încercat să-și spele o anumită imagine internă cu bani, foarte mulți bani. Conform prevederilor legale în ceea ce privește finanțarea transparentă a partidelor politice, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat „Situația contribuțiilor competitorilor electorali declarate în campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 26 mai 2019”.

În acest document sunt regăsite toate donațiile private care au intrat în visteriile partidelor competitoare la ultimul scrutin, cu nume, prenume și sumă. În dreptul USR, la categoria finanțare privată, se regăsesc 6 persoane fizice care au donat suma totală de 208.593,81 lei.

Primul în acest top este arădeanul Botoș Vlad Marius, managerul unei companii multinaționale din domeniul auto, cu 77.972,50 lei donați partidului. Botoș are numărul 7 pe listele europarlamentare ale Alianței 2020 USR PLUS și va merge la Bruxelles. Ei bine, pe al doilea loc în topul donațiilor se află bistrițeanca Cristina Iurișniți, profesoară de franceză și deputat, locul 42 pe lista candidaților (adică al doilea de la coadă), care a donat partidului Uniunea Salvați România „infima” sumă de 73.411,31 lei (aproximativ 15.600 de euro). Tradus în lei vechi (pentru nostalgici): peste 734 milioane de lei!

Nu știm câte toalete în școli se puteau face cu acești bani, probabil nu prea multe, dar știm că suma donată de Iurișniți USR-ului depășește cu muuult totalul donațiilor făcute în nume privat partenerului de alianță PLUS, nu la nivel local, ci la cel național: cei șase donatori PLUS au contribuit la visteria națională a partidului lui Cioloș cu suma totală de doar 58.260,37 lei! Niște zgârie-brânză!

Interesantă este și suma donată de cel aflat pe locul 2 în lista Alianței 2020 pentru Bruxelles, adică primul candidat al USR, recte Ghinea Cristian: 760 de lei! Mai interesantă este contribuția lui Cioloș - „locomotiva” Alinaței, dar despre asta vom vorbi atunci când o vom depista.

Cristina Iurișniți reușește prin această „contribuție” să-și cumpere efectiv admirația partidului și probabil încă un loc de deputat, deși profa de francă a declarat pentru stiridebistrita.ro că dacă nu va prinde euro-deputăția, nu va mai candida pentru un alt mandat de parlamentar în 2020.

Citește și Cristina Iurișniți preferă Parlamentul European și nu mai ia în calcul o nouă candidatură în 2020! Deputatul bistrițean e pregătit să-și asume conducerea județeană a USR

„Investiția” doamnei Iurișniți nu are de a face cu rezultatul alegerilor în Bistrița-Năsăud sau municipiul Bistrița, acesta venind pe fondul unui val național, un curent politico-emoțional al electoratului care habar nu avea câți bani a „donat” deputatul bistrițean USR-ului.

Oare această sumă, cea de 73.411,31 lei, să fi venit din „economiile” deputatului din suma forfetară (practică a „dușmanilor” politici cu vechi state de plată prin Parlament), sau poate din „economiile” făcute din neangajarea consilierilor care au și dat-o în judecată? Nu știm, poate din economiile de profesoară de franceză, sau poate din vreo moștenire...

Citește și Deputații bistrițeni ne-au costat peste 280.000 euro doar în primul an de mandat! Iurișniți a încasat peste 58.600 euro

734 (ȘAPTESUTETREIZECIȘIPATRU) DE MILIOANE DE LEI!

 

 

Comentarii

Pupeza Lucian

30.05.2019 21:05

Este legal sa donezi sau sa imprumuti partidul. Oare celelalte partide cum si-au finantat campania, din ce bani?

Adauga comentariu