„Produs în Bistrița-Năsăud” nu va reveni în Piața Centrală din acest weekend! Producătorii sunt mai cumpătați și amână reîntâlnirea cu cumpărătorii până pe data de 23 mai

Unul din târgurile tradiționale ale Bistriței, „Produs în Bistrița-Năsăud”, a lipsit din Piața Centrală a burgului aproape două luni, timp în care producătorii și-au mutat vânzarea produselor în mediul online.

Brâzneturile de pe Valea Șieului și cea a Someșului, legumele de Dumitra, uleiurile presate la rece de la Dipșa, dulcețurile din Piatra Fântânele, pita din cuptorul de la Prislop sau din cel de pe Valea Bârgăului, păstrăvul de la Romuli și multe alte delicatesuri locale, vor reveni în Piața Centrală a municipiului, însă nu din prima zi de „relaxare”.

Directorul executiv al Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, Elena Bărbos, a făcut anunțul așteptat de mulți consumatori de astfel de produse, pe pagina de facebook a asociației, mesajul fiind postat de Ziua Dorului:

„De Ziua Internațională a Dorului o spunem cu gals tare: ne este foarte dor de voi și pregătim marea reîntâlnire săptămânală cu târgul produselor locale din Piața Centrală, pentru data de 23 mai”.

.

Chiar dacă mulți dintre agenții economici așteaptă cu nerăbdare ziua de 15 mai, zi din care sunt permise mai multe activități economice întrerupte pe perioada strării de urgență, producătorii locali din județ sunt mai cumpătați și preferă să mai aștepte o săptămână ieșirea în lume.

Pe toată durata stării de urgență, producătorii locali din Asociație au preluat comenzi cu livrare la domiciliu, fiind deschis și un magazin virual în acest sens.

Adauga comentariu