Producătorii locali condamnați la frig, după ce au fost scoase căsuțele la finalizarea târgului de sărbători! Viceprimarul Cristian Niculae e plin de „admirație”, din cap până-n vârful schiurilor

S-a terminat și Târgul de Crăciun, un fel de bazar în aer liber, acolo unde mai mulți producători locali, artizani sau comercianți, au avut parte cât-de-dât de niște condiții mai acătării. Căsuțele de lemn puse la dispoziția acestora de către Primăria municipiului Bistrița îi fereau de vânt, ninsoare sau ger, arătau totuși altfel într-o imagine de ansamblu a centrului orașului, zonă „zero” în această perioadă.

Producătorii locali, majoritatea membri ai Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, cei care au fost prezenți lângă Biserica Evanghelică sâmbătă de sâmbătă, indiferent de anotimp, vreme sau denumirea unor târguri, s-au trezit în mijloc de iarnă din nou la mesele „de vară” puse la dispoziție tot de PMB. Doar că acum condițiile sunt mult mai dure, căci gerul, ninsoarea și vântul nu mai sunt oprite de pereții unor căsuțe.

Astfel, târgul săptămânal al producătorilor locali se desfășoară în condiții „de vară”, în plină iarnă, iar o parte a autorităților salută îndârjirea acestora de a veni totuși cu produse proaspete pentru bistrițeni, mai mult decât atât, unii își arogă din nou anumite merite pe care numai ei le știu:

„Produs în Bistrița-Năsăud este un proiect pe care îl apreciez mult și îl consider foarte important. Aveti suportul și admirația mea. Sunteți oameni care promovează identitatea locală și ne oferă produse de cea mai bună calitate. Îmi doresc să creșteți și să vă întariți. Spor în tot ce faceți!” – este postarea plină de îngâmfare tipică a viceprimarului Bistriței – Cristian Niculae, un om care nu a mișcat absolut niciun deget pentru ca acești producători locali care vin de la zeci de kilometri distanță să poată beneficia de niște condiții mai umane, „admirația” lui fiind transmisă de pe pârtia Cocoș:

Dacă acest personaj băgăcios în orice și mai nimic ar bate frumos la ușile lui Ovidiu Crețu (primarul în funcție), Ioan Crețiu (marele director al Direcției de Servicii Publice) și la Luca Răzoare (directorul „piețelor” bistrițene), probabil că ar obține cumva o „derogare” în sensul revenirii a 2-4 căsuțe pentru un minim de confort al producătorilor locali, măcar până se mai duce zăpada (din oraș, nu cea de pe pârtie).

Unii dintre producătorii locali care au fost prezenți în fiecare sâmbătă la Bistrița au confirmat faptul că nu vor mai reveni până la primăvară, dacă alte condiții nu se pot asigura.

Adauga comentariu