Probleme în paradisul DAN STEEL de la Beclean: o firmă germană a cerut insolvența companiei metalurgice! Mărul discordiei este o datorie de aproape UN MILION de euro

Cunoscuta companie metalurgică din Beclean, Dan Steel, firmă ce aparține sătmăreanului Dan Vasile, a fost acționată în judecată de o firmă din Germania pe fondul recuperării unei datorii de aproape un milion de euro.

Conform Tribunalului Bistrița-Năsăud, la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal, a fost întegistrat dosarul cu numărul 552/112/2019 în materie de faliment, prin care se cere deschiderea procedurii la cererea creditorului BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH, o companie germană care a obţinut în instanţă, încă din luna octombrie 2018, o somaţie europeană de plată, decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud fiind aceasta:

„Obligă pârâta-debitoare DAN STEEL GROUP BECLEAN SA la plata către reclamanta-creditoare BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH a sumei de 906.791,34 euro reprezentând debit principal, precum şi la plata dobânzii legale anuale. Obligă pârâta-debitoare la plata către reclamanta-creditoare a cheltuielilor de judecată” – conform supervizor.ro.

DAN STEEL GROUP BECLEAN SA, societate controlată de omul de afaceri Vasile DAN, încă nu a informat/notificat BVB privind acest eveniment, relatează sursa citată. Redacția stiridebistrita.ro nu a reușit, până la editarea acestui material, să obțină un punct de vedere din partea firmei din Beclean.

Compania germană este reprezentată prin casa de avocatură Sparl Stalfort & Someșan. Primul termen fixat în acest proces este în 31 mai 2019. Conform listafirme.ro, Dan Steel Beclean înregistra la sfârșitul anului 2017 un profit net de aproape 250.000 de euro la o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro, dar și datorii estimate la aproape 39 milioane de euro.

 

 

Adauga comentariu