Probleme grave la Centrul de Plasament Beclean: Un adolescent de 16 ani ar fi agresat doi educatori și a distrus mai multe bunuri dintr-un apartament. IPJ Bistrița-Năsăud confirmă violențele

Prima informație cu privire la acest nou scandal de la Centrul de Plasament din Beclean a venit pe rețelele de socializare, mai precis de pe platforma administrată de beclenarul Marius Farcaș, cunoscut deja pentru postările sale în care face tot felul de dezvăluiri.

Prima postare: ”Azi noapte, la Centrul de Plasament Beclean, doi educatori (bărbat și femeie) ar fi fost snopiți în bătaie de către un elev al Centrului de Plasament. Le-ar fi fost rupte hainele de pe ei, până la sutien în cazul femeii educator, agresată la sânge. Ar fi fost chemată poliția care a dus elevul la psihiatrie, unde s-ar fi rezolvat... nimic. Se presupune că elevul ar fi fost #prizat bine! În Beclean, această bula de Rai unde toate sunt perfecte, în aparență bineînțeles, absolut totul se ascunde sub preș! Cu o legislație deficitară în domeniu, acești stimabili educatori își risca viața la propriu!
Aceste informații mi-au venit pe surse, iar subiectul vuiește la greu prin oraș”, a scris Farcaș.

Ce s-a întâmplat la Centru de Plasament din Beclean?

A doua informație venită descrie cu lux de amănunte cele întâmplate duminică, 20 octombrie, în jurul orei 18:40: ”În data de 20.10.19 la ora 18:40 Rațiu Marius (pseudonim Coți) a sosit în instituție în stare de ebrietate cu sânge pe încălțăminte. Acesta s-a manifestat violent asupra copiilor și educatorilor precum și față de paznicul centrului. Doi educatori, o femeie și un bărbat, au fost victimele băiatului. În urma acțiunilor femeia a rămas fără bluză din cauza faptului că acesta ar fi tras de ea. De asemenea, bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece acesta a avut în trecut săvârșite intervenții chirurgicale la inimă. După schimbul de tură a educatorilor, Marius a continuat să producă pagube prin apartament”, susține o sursă internă.

În cele din urmă, băiatul de 16 ani este transportat  la secția de Pshiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.

Până la ora redactării acestui material, faptele petrecute la Centrul de plasament din Beclean sunt confirmate de Inspectoratul Județean de Poliție al județului Bistrița-Năsăud prin ofițerul de presă, Crina Sîrb, care a precizat următoarele: ”S-au demarat cercetările în cazul unui dosar de violențe și amenintare. Este vorba de un educator din centru care reclamă că ar fi fost agresat de un minor în vârstă de 16 ani”.

Din păcate, până la acest moment nu am reușit să obținem o reacție a direcțiunii Centrului de Plasament din Beclean, dar nici din partea conducerii de la Bistrița a DGASPC. Vom reveni.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu