Principele Nicolae al României se alătură „familiei regale” Tășuleasa Social pentru împădurirea de la Tritenii de Sus

Sâmbătă, 31 martie, va avea loc la Tritenii de Sus, județul Cluj, o nouă etapă, cea amânată, a împăduririlor marca Tășuleasa Social. Evenimentul a fost reprogramat de săptămâna trecută din cauza condițiilor meteorologice, dar și a insistențelor voluntarilor înscriși.

Alături de „regele arcticului” – Tibiu Ușeriu, dar și a „împăratului” Tășuleasa Social – Alin Ușeriu, va fi prezent un prieten mai vechi al împăduririlor, Principele Nicolae de România, nepotul Majestății Sale Regele Mihai, împreună cu soția acestuia, Alina Binder.

Într-un mesaj postat pe pagina de facebook a asociației, Alin Ușeriu declara vis-à-vis de alăturarea principelui la acțiunea de sâmbătă că „prima dată ne-am întâlnit la o acțiune Tășuleasa denumită "Verde 003", unde Nicolae de Roumanie a participat alături de noi la o ecologizare. Anul acesta sărbătorim 10 ani de prietenie și voluntariat împreună și ne bucurăm că vom avea ocazia să plantăm câțiva copăcei la Tritenii de Sus”.

Voluntarii bistrițeni înscriși pe listele Tășuleasa vor pleca la ora 7:30 din Bistrița, din fața Palatului de Justiție (Tribunal), iar voluntarii din Cluj-Napoca se vor îmbarca în autocare la ora 9:00 din parcarea sălii polivalente „Horia Demian”, cu următoarele precizări:

Cele din Cluj (n.r. - autocarele) vor avea un afiș cu Tășuleasa Social în față, dat fiind faptul că vor pleca din același punct și alte autocare către o altă plantare. Vă rugăm să vă asigurați că urcați pe autocarele care pleacă la Triteni! Echipamentul corect este: cizme de gumă sau bocanci, haine călduroase, chiar dacă va fi vreme perfectă pentru plantat, și o haină de ploaie, chiar dacă nu va fi cazul. Mănuși și sape veți primi de la noi!
Vă rugăm să aduceți și un termos, cei care dețin termos sau ceva asemănător, pentru ceai și apă, în acest fel încercăm să folosim cât mai puțin plastic!”.

Un alt proiect drag celor de la Tășuleasa Social este și „Caravana micilor voluntari” care s-a finalizat de curând. În acest proiect au fost angrenate nu mai puțin de 131 școli vizitate, 35 voluntari Tășu implicați, 26 rute străbătute, 50.000 saci oferiți, 23.000 calendare A3 împărțite, toate pe parcursul a 10 zile. Proiectul cuprinde școli din 5 județe, atât cât a permis logistica, atingându-se un target de 23.000 de elevi și profesori implicați.

 

sursa foto: Tășuleasa Social

Adauga comentariu