Primul parteneriat public-privat al administrației Turc la Bistrița: adăpostul pentru câini fără stăpân al municipalității va fi gestionat de o asociație germană

Adăpostul pentru câini fără stăpân al Primăriei Bistrița, de pe strada Simpozionului, nr. 2, găzduiește momentan 120 de patrupede, microcipate și sterilizate odată ce au fost preluate.

În vederea modernizării și îmbunătățirii condițiilor actuale, municipalitatea va semna un acord de parteneriat cu asociația germană Ein Herz Fur Streuner e.V., care va asigura, pentru 10 ani (cu posibilitatea prelungirii), gestionarea adăpostului de câini comunitari din Bistrița. Aceasta va presupune: hrana, vaccinarea antirabică și polivalentă, microciparea, sterilizarea și deparazitarea animalelor, plus toate tratamentele medicale, carnetele de sănătate și pașapoartele necesare în caz de adopție externă.

De asemenea, asociația parteneră va plăti salariul medicului veterinar și al personalului selectat pentru a deservi adăpostul, dar și întreținerea și modernizarea spațiilor, plus costurile campaniilor de informare și sterilizare a câinlor cu proprietari de pe raza municipiului.

„Adăpostul va fi deschis de luni până vineri câte 6 ore pe zi (de la 9:00 la 15:00), iar sâmbătă şi duminică, 5 ore/zi (de la 9:00 la14:00 ), cu posibilitatea vizitării de către publicul larg. Primăria ar urma să asigure plata utilităților (electricitate, Internet, apă curentă, canalizare, vidanjare, servicii de salubritate), dar și capturarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului, în limita capacității adăpostului, cu precizarea că va fi interzisă eutanasierea câinlor sănătoși”, a precizat primarul Ioan Turc.

Acordul de parteneriat va respecta cadrul legal în domeniu, iar patrupedele vor avea în adăpostul de la Bistrița condiții mai bune până la găsirea unui stăpân, fiind încurajate adopții atât în ţară, cât şi în străinătate.

Comentarii

Gica

14.02.2021 12:08

Faceti mai un parteneriat cu chinejii, ca aia-i mananca si scapam dr.acului de toti cainii astia telelei si haihui ... ! Poate ne trimit parandaratu-lea si noua... niste " conserve " ... daca oricum este inundata piata de produsele lor de rahat .

Adauga comentariu