Primarul Traian Ogâgău față în față cu suspendarea sau autosuspendarea

Prezentă la Bistrița pentru a lua parte de ședința de duminică, 1 martie, a Consiliului Județean de Coordonare în care vor fi desemnați candidații la primăria Bistrița și la Consiliul Județean, secretarul de stat Diana Morar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, a confirmat faptul că,  în prima şedinţă de Birou Politic Judeţean, se vor aplica măsurile statutare în cazul primarului Traian Ogâgău de la Sângeorz Băi.

 „Cu ocazia întrunirii primei şedinţe a Biroului Politic Judeţean, se vor lua măsurile statutare, care nu sunt de interpretare, sunt de aplicare. Dacă domnul Ogâgău se va autosuspenda, atunci nu va trebui să-l suspende din partid Biroul Politic Judeţean”, a spus Diana Morar. 

 Potrivit Dianei Morar, până acum nu au fost aplicate dispozițiile statutare, deoarece, liderii PNL nu au avut un document oficial de condamnare, „nici măcar dispozitivul sentinţei”.

„Statutul Partidului Naţional Liberal spune că acel membru de partid care este condamnat în primă instanţă, chiar dacă mai are dreptul şi beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie până la soluţia definitivă a procesului penal, este suspendat din calitatea de membru PNL, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei”, a punctat Diana Morar.

Așa cum este și normal, o (auto)suspendare a lui Traian Ogâgău din PNL, nu îl va putea împiedica pe acesta să ia în calcul o candidatură independent. Întrebați dacă PNL se poate gândi la o susținere a lui Ogâgău ca independent, liderii județeni liberali spun că nu s-a luat o decizie în acest sens, fiind aștept finalul proceselui aflat pe rol.

Primarul Traian Ogâgău a fost condamnat de Judecătoria Năsăud pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, într-un dosar de incompatibilitate.

Adauga comentariu