Primarul comunei Parva este îngrijorat de natalitatea comunei! Proiectul lui de Centenar este legat de analizele demografice

Primarul comunei Parva, Ioan Strugari, este preocupat de rata natalității care reiese din ultima analiză demografică. În această analiză pur statistică se arată o scădere a numărului de copii născuți în localitatea Parva la interval de 100 de ani. Astfel, în intervalul 1900-1910, s-au născut 454 de copii, iar în intervalul 2000-2010, au fost 417 de nou născuți, fiind vorba de un regres în acest sens. Depopularea din păcate nu e un fenomen ce ține doar de statistică și e o realitate tristă pentru așezările rurale.

Să fie de vină oamenii care nu mai au atâta „patimă”, sau poate „găurile” din educație? Pentru că aparent, nici măcar pagina primărei dedicată rubricii Educație nu face față unui algoritm simplu de adunare, ca de exemplu numărul școlilor din comuna, în numar de 7, dar care sunt de fapt 8, după cum sunt enumerate (vezi foto).

Conform aceleași pagini, există un numar de 346 copii între 0-7 ani si un numar de 459 elevi. Să nu uităm totuși că îmbătrânirea populației, scăderea natalității și mai ales migrația masivă reprezintă drama satelor românești, pentru că zonele rurale sunt de departe cele mai afectate, iar comuna Parva nu face excepție de la valul mare de oameni care au plecat în străinatate pentru un trai mai bun și din care o mare parte nu s-au mai întors.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei se ridica la 2.371 de locuitori, în scădere cu 283 de locuitori față de recensământul din 2001.

Ioan Strugari este un patriot recunoscut, iar în anul Centenarului Marii Uniri și-a descoperit o pasiune nouă, și anume colecționarea unor steaguri și stindarde din mai multe etape istorice ale tării.

Adauga comentariu