Primarul ales al năsăudenilor, Dorin Vlașin, reacționează în problema transformării totale a spitalului „George Trifon” în SPITAL-COVID: „Nu pot fi de acord cu ideea!”

Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud se agravează pe zi ce trece, iar autoritățile încearcă să găsească pe repede-nainte soluții pentru ținerea în frâu a răspândirii virusului, dar și pentru a gestiona cât mai bine posibil situația bolnavilor infectați cu SARS-COV-2.

Pentru aceasta, prefectul Stelian Dolha are întâlniri tot mai dese cu reprezentanții sistemului sanitar din județ. Într-una din aceste întâlniri s-a enunțat ideea transformării spitalului „George Trifon” din Năsăud într-un spital integral Covid.

Managerul acestui spital, Daniel Marcu, susține că unitatea spitalicească ar putea să se transforme într-o astfel de instituție, însă acesta invocă lipsa de personal specializat în infecțioase.

Citește și... Spitalul Orășenesc din Năsăud, luat în calcul pentru transformare totală în SPITAL-COVID. Există totuși un impediment important în această situație.

Noul primar ales al năsăudenilor, Dorin Vlașin, este însă de o altă părere. Acesta a postat pe facebook o pledoarie pentru orașul pe care îl va păstori, dar și pentru întreaga Vale a Someșului, zonă arondată spitalului năsăudean, nefiind de acord cu transformarea totală a spitalului într-o unitate eminamente Covid:

„În calitate de primar al tuturor năsăudenilor consider că este normal să ne preocupe situația tuturor bolnavilor, nu doar a celor infectați de COVID-19, astfel că nu pot fi de acord cu ideea de a transforma Spitalul Orășenesc "George Trifon" în spital dedicat 100% COVID. Să nu uităm că în caz de urgență, Spitalul deservește peste 100.000 de locuitori din nordul județului, locuitori de pe văile Someșului, Sălăuței și a Ilvelor”, spune Vlașin.

În aceeași postare, primarul ales susține însă ideea alocării unui număr mai mare de locuri dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus, însă și el are o anumită cerere de făcut:

„Dacă situația numărului de îmbolnăviri la nivelul județului o va cere, putem propune o majorare a numărului de paturi destinate pacienților COVID, dar acest lucru trebuie să se întâmple doar odată cu suplimentarea personalului specializat pe boli infecțioase din cadrul spitalului nostru”, a mai precizat edilul.

În acest moment, dintr-un total de 165 de paturi câte are Spitalul Orășenesc „George Trifon” din Năsăud, pentru secția Covid-19 sunt alocate un număr de 26 de paturi. Conform declarațiilor managerului unității, toate cele 165 de paturi pot avea sisteme de oxigen și transfer fluide, însă și din punctul lui de vedere lipsa acută este cea a presonalului medical specializat.

Adauga comentariu