Primăria din Șanț sare în ajutorul sătenilor rămași fără case în prag de iarnă. Cel mai devastator incendiu din Bistrița-Năsăud a transformat în scrum patru case, alte patru fiind arse parțial

Bilanțul focului de miercuri spre joi noaptea din comune Șanț este unul dezastruos, fiind vorba de patru case transformate în cenușă, alte patru case arse parțial, anexe dar și un atelier de tâmplărie făcut scrum. Cauza incendiului pare a fi un scurtcircuit și numai intervenția promptă a pompierilor dar și existența hidrantului în imediata apropiere a pojarului, a făcut să nu existe victime omenești iar focul să nu cuprindă și mai multe case. Altfel, eforturile pompierilor au fost uriașe, intervenția durând mai bine de 8 ore.

În acest context, primarul comunei Șanț, Ioan Szabo a convocat pentu vineri, 15 noiembrie 2019, o ședință extraordinară de consiliu local în care principalul punct al ordinii de zi este alocarea de bani și material lemnos familiilor afectate de incendiu. Cei care au rămas fără case în prag de iarnă vor fi ajutați și de firma ”Silvania Internațional”. Mai precizăm faptul că, astăzi, un număr de 30 de săteni au sărit în ajutorul celor afectați de foc pentru degajarea locurilor afectate de resturile arse.

foto: Radu Sârbu

Adauga comentariu