Primăria Bistrița a luat prin surprindere iarna! Zăpada se chinuie să cadă peste Cocoș, edilii o surprind prin dezinteres

Cu rele și cu bune, avem o pârtie la doi pași de oraș, pârtie care se încăpățânează să rămână inactivă cu toate căderile de zăpadă din ultima perioadă.

Intrarea în noul an a fost una ușoară, fără precipitații, numai bună de odihnă la început de drum. Ziua doi din 2019 a venit cu ninsoare, peisajul urban al Bistriței fiind cel mai bun exemplu. Până și tomberoanele dintre blocuri s-au acoperit de zăpadă și au reușit să ascundă impotența supercomilor.

La pârtia de schi Cocoș, însă, domnește liniștea și calmul. Exact ca în primul episod al acestei telenovele, cel din sezonul 2017-2018. Și atunci am avut parte de pătura albă de zăpadă, dar startul a fost dat doar în ultima spătămână a lui ianuarie.

Între timp, edilii bistrițeni au descoperit anumite disfuncționalități pe Cocoș, mai un banzin de acumulare care deservește tunurile de apă ca fiind mult prea mic pentru ceea ce ar fi trebuit să fie, apoi au urmat niște alunecări de teren pe care studiile de fezabilitate nu au avut cum să le proorocească, a mai venit și un tun de zăpadă real (celelalte patru fiind pistoale cu apă). S-au mai făcut câteva lucrări pe pistele de alunecare, toate în speranța că acest sezon, 2018-2019, din care numai 2019 a mai rămas, să mai scoată Primăria din gluma numită „sezon de schi la Bistrița”.

Trecut-a 2018 cu vreo 20 de cm de zăpadă. Venit-a 2019 cu încă un mic ajutor care va continua în cele ce urmează, căci meteorologii anunță vreme propice pentru punerea în funcțiune a celor 5 tunuri. Nimeni nu știe încă dacă se va schia curând la Bistrița, căci „aparatul” funcționarilor din primărie este încă pe „pause”.

Viceprimarul Cristian Nicolae, pe care l-am rugat să ne dea o informație în acest sens, este conectat la job, dar pasează problematica pârtiei în curtea primarului Ovidiu Crețu, cel care și-a luat „Cocoșul” pe persoană fizică. Încă suntem în vacanța bugetară și bugetată, astfel încât nu vom găsi răspunsuri întrebărilor noastre deocamdată. Așteptăm revenirea funcționarilor, cea reală, căci până după Bobotează nu vom avea cu cine și ce să discutăm.

Pârtia Cocoș continuă să acumuleze în van zăpadă și mii de euro...

Adauga comentariu