Prima ciocnire electorală între Cristian Niculae și Ioan Turc în mediul on line. Vizată este Poliția Locală

Ioan Turc: Administrația publică nu se face cu diletanți, iar bistrițenii știu deja asta! Stop și la loc comanda!

Cristian Niculae: Cred că mai aveți multe de învățat până să ajungeți primar! Poate ar trebui să vă luați o vacanță mai lungă, să vă întoarceți la Cluj-Napoca sau Oradea

Candidații celor două alianțe politice la primăria Bistrița, Cristian Niculae, respectiv Ioan Turc au avut prima ciocnire pe teme care vizează reformarea administrației publice locale. În acest caz este vorba de decizia de a desființa mai multe posturi de pază la Primărie iar cei care le ocupau nu aveau promovat Examenul de Bacalaureat. Trei dintre polițiști au fost dați afară, dar au contestat decizia în instanță și au avut câștig de cauză. Potrivit celor spuse de Niculae, motivul pentru care cei trei au câștigat în instanță este că hotărârea de Consiliu Local prin care s-au redus posturile nu avea avizul unei comisii.

În acest context, primul care a reacționat a fost Ioan Turc, candidatul Alianței PNL-USR-Plus atacând în termeni duri problemele de la Poliția Locală, serviciu aflat în subordinea lui Cristian Niculae.

IOAN TURC: ” Viceprimarul Niculae a fost ridiculizat de două instanțe judecătorești, care i-au anulat definitiv decizia trecută en-fanfare, în 2019, prin Consiliul Local Bistrița, cu care concedia 3 polițiști locali în numele unei pretinse reorganizări. Primăria municipiului e obligată acum să-i reangajeze și să le plătească retroactiv salariile (totalizând în jur de 40.000 de euro), imaginea instituției aflate în slujba cetățeanului fiind serios șifonată. Dar marea problemă abia urmează. Chestionat aseară de un jurnalist dacă va plăti din banii lui cei 40.000 de euro, vicele Niculae, vizibil iritat, a recunoscut că a pierdut procesele intentate de angajații demiși abuziv, dar nici vorbă să pună el banii. Nu. Îi va plăti Primăria, din banii bistrițenilor. Și asta nu e totul. Oamenii vor fi reangajați și plătiți pentru un an în care nu au muncit efectiv, dar ilustrul viceprimar anunță cu emfază că îi va da din nou afară, printr-o nouă hotărâre trecută rapid prin Consiliul Local. Adică, peste un an de procese, să ne trezim cu alți 40.000 de euro ce trebuie plătiți din taxele și impozitele noastre. E deja o sfidare pe bani publici, ducerea în derizoriu a Primăriei Bistrița și de-a dreptul un abuz prostesc pe care viceprimarul Niculae nu se teme să-l orchestreze.

Administrația publică nu se face cu diletanți, iar bistrițenii știu deja asta! Stop și la loc comanda!”

La scurt timp, Cristian Niculae îi răspunde ferm lui Ioan Turc

CRISTIAN NICULAE:  ” Incompetența, reaua-voință și lipsa de respect pentru problemele cetățenilor nu vor fi tolerate! Mă aștept ca Reforma Primăriei să fie acceptată greu, chiar cu reținere și împotrivire. Dar, nu mă așteptam ca o astfel de reacție să vină din partea unui candidat la primărie. Mi se pare cel puțin ridicol ca un candidat la Primăria Bistrița să se bucure pentru că o acțiune de reformare a Poliției Locale este blocată de o “chichiță avocațială”. Nimic despre oportunitatea acestor acțiuni nimic despre competența persoanelor implicate, doar bucurie ridicolă pentru că instanța a blocat o acțiune necesară de reformare a Poliției Locale!

Reforma Primăriei și a Poliției Locale va fi făcută pe durata mandatului meu de primar!

Incompetența, reaua-vointa și lipsa de respect pentru problemele cetățenilor nu vor fi tolerate!

Amintesc că, de curând, CCR a decis că este ilegală carantinarea obligatorie pentru bolnavii de Covid-19 din cauza unui vid legislativ. Oare cine guvernează țara, dle. Turc?

Această sentință a dus la îmbolnăvirea multor români și poate chiar la deces. Atunci nu v-ați bucurat așa de tare, dle. Turc si ați dat vina pe instanță! Dar atunci era vorba despre “pielea” PNL.

Nu vi se pare că sunteți ipocrit și fățarnic, dle. candidat? Este meschin să te bucuri în astfel de situații când acțiunea este de fapt bine intentionată. Cred că mai aveți multe de învățat până să ajungeți primar! Poate ar trebui să vă luați o vacanță mai lungă, să vă întoarceți la Cluj-Napoca sau Oradea și să cereți îndrumare de la “Profesori”. Ucenic ați fost, ucenic sunteți, ucenic veți rămâne!”.

Comentarii

Vizitator

13.08.2020 16:45

Ioan Turc are dreptate când spune că administrația publică nu se face cu diletanți, referindu-se la viceprimarul Wannabe, care in cei 4 ani de mandat nu a demonstrat nimic ci a stat in umbra lui Ovidiu Cretu, inghitindu-i toate ineptile păguboase.Pe de altă parte, acest personaj pe nume Cristian Niculae (alias Wannabe), şi-a lansat programul electoral cu o mare minciună continută chiar de sloganul penibil “Este despre NOI, nu despre Mine!” , când toată lumea stie că individul este obsedat mai ales de propria lui imagine nu scapă nici o ocazie de a se scoate pe el in evidentă, pentru orice actiune neânsemnată intreprinsă in calitate de viceprimar. Apoi, tocmai programul electoral propriuzis al lui Niculae , nu-i altceva decât o insiruire de actiuni pe care individul ar fi trebuit să le realizeze măcar partial în ultimii patru ani în calitate de viceprimar. In calitate de viceprimar Wannabe putea să facă in cei patru ani sau măcar să fi demarat “REFORMA PRIMĂRIEI”, stiut fiind că există prea multi tăietori de frunze la câini cu salarii mari in administratia locală. La primăria Bistrița, dupa unele surse, numai aparatul primarului are în componență 273 de angajați. În ceea ce privește totalul angajaților din structurile aflate în subordinea primăriei (toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895, desi Bistrița are undeva între 70 și 80 de mii de locuitori. Potrivit primarului,numai in Primăria Bistrița lucrează peste 700 de persoane.Pe de altă parte cea mai mare parte a obiectivelor enumerate au ramas nerezolvate tocmai sub administratia PSD, care a avut alte priorităti precum Pârtia Cocos, cusca pentru veverite, si alte tâmpenii despre care Wannabe nu suflă o vorbă. Ba mai mult Wannabe a fost cel care sustinea că Pârtia Cocos este o investitie despre care abia peste 5-10 ani vom putea spune dacă a fost bună sau rea. In schimb, vine cu un tupeu incalificabil să vorbească despre reabilitarea şcoalilor, intre care si Liceul Tehnologic Agricol, căruia i-a pus gând rău prin diminuarea terenului fermei didactice pentru ”Cartierul Tinerilor”.Apoi vorbeste despre “Amenajarea Pădurii Codrișor ca padure-parc”, un proiect al Asociatiei Bistrita Civică (ABC) aprobat de Consiliul Local, după ce in urmă cu 2 ani acelasi Wannabe lansa tâmpenia demolării Stadionului “Jean Pădureanu” pentru extinderea parcului municipal. Si exemplele ar putea continua.

Toni

13.08.2020 16:57

„Dacă tăceai filozof rămâneai” este o veche expresie care se referă la oamenii care aparent par a fi persoane deştepte, dar când deschid gura spun numai tâmpenii. Este cazul vicelui Cristian Niculae, (alias Wannabe) care nu a învătat să tacă. De data asta el spune: „Reforma Primăriei și a Poliției Locale va fi făcută pe durata mandatului meu de primar”. Cum să spui asemenea prostie când ai fost 4 ani viceprimar si nu ai făcut nimic pentru “Reforma Primăriei”, iar în privinta unei pretinse reorganizări a „Poliției Locale”, în anul 2019 ai concediat abuziv 3 polițiști locali, care si-au câstigat în instantă drepturile încălcate, iar Primăria Bistrița este obligată să-i reangajeze și să le plătească retroactiv salariile.Si pentru că „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“, asa cum spune binecunoscuta zicală, Wannabe îl ridiculizează pe Ioan Turc pentru vizitele făcute la Cluj-Napoca și Oradea , pentru a demonstra cum arată sub aspect edilitar două orase conduse de primari liberali, comparativ cu Bistrita după 3 mandate ale PSD-istului Cretu.Dacă Wannabe ar fi destept, ceea ce nu-i cazul, ar putea vizita si el aceste orase pentru a vedea lucrări edilitare de calitate nu mai face greselile comise in mandatele predecesorului său.De fapt Wannabe ca viceprimar s-a ocupat numai de asfaltările din bordură în bordură. Dar si aici Wannabe a demonstrat că nu prea îl duce capul când într-o declaratie a spus următoarea ineptie: „Începând de anul viitor intrăm cu un program susținut de reabilitare și modernizare a trotuarelor, de înlocuire a bordurilor deteriorate, precum și de realizarea de rigole carosabile de preluare a apelor pluviale acolo unde este necesar”. Păi tocmai cu asta trebuia început. Întâi se schimbă bordurile si se montează rigolele carosabile de preluare a apelor pluviale si abia pe urmă de trece la asfaltarea din bordură în bordură, operatiune cu care se încheie lucrarea. Inca un motiv pentru Wannabe pentru a mai iesi chiar el care se crede destept, in orase precum Cluj-Napoca și Oradea de unde ar avea multe de  învătat. 

Dezgust

14.08.2020 16:42

   Declaratiile lui Niculae, acest politruc cu vasta experienta de bisnitar sunt cel putin ridicole. Are curaj sa mentioneze tocmai el "lipsa de respect pt. problemele cetatenilor", cand in primarie gasesti doar incompetenti si plictisite, cand politistii locali dau amenzi sahistilor din parc iar locurile unde ar trebui sa-si puna in aplicare "inteligenta" si "respectul fata de cetatenii" care le ofera o leafa atat de "decenta" sunt total ignorate... Simt doar atat, dezgust si mult mentionata "lipsa de respect", dle Niculae... si cred ca problema Covid19 ar fi ultima tema pe care dvs., PSD-ul ati fi in masura sa o mentionati, ati repetat de nenumarate ori ca este o boala inexistenta, desi ucide zilnic.    

Dezgust

14.08.2020 16:42
Declaratiile lui Niculae, acest politruc cu vasta experienta de bisnitar sunt cel putin ridicole. Are curaj sa mentioneze tocmai el "lipsa de respect pt. problemele cetatenilor", cand in primarie gasesti doar incompetenti si plictisite, cand politistii locali dau amenzi sahistilor din parc iar locurile unde ar trebui sa-si puna in aplicare "inteligenta" si "respectul fata de cetatenii" care le ofera o leafa atat de "decenta" sunt total ignorate... Simt doar atat, dezgust si mult mentionata "lipsa de respect", dle Niculae... si cred ca problema Covid19 ar fi ultima tema pe care dvs., PSD-ul ati fi in masura sa o mentionati, ati repetat de nenumarate ori ca este o boala inexistenta, desi ucide zilnic.

cititor

16.08.2020 10:51

Mai oameni buni, PESTE TOT IN ADMINSITRATIA PUBLICA, TREBURILE VOR MERGE BINE , numai atunci cand postul de primar va fi scos si ocupat doar prin concurs si examen de competentza, calificare si experienta in administratia publica , NICIDECUM ASA CUM ESTE ACUM PE CRITERII POLITICO-ELECTORALE. TOTODATA PRIMARUL, TREBUIE SA AIBA COMPETENTZA GENERALA, CA SI ORICARE DIRECTOR DE " FABRICA SI UZINA " ... sa aiba putere de decizie totala si Consiliul Local sa fie doar consultativ , iar pe cale electorala sa fie alesi doar consilierii ( politici ) nicidecum primarul . Cata vreme primarul este ales electoral si nu se tine cont de scoala pe care o are, de pregatirea sa profesionala, de experienta manageriala de tip administrativ si este la cheremul consilierilor locali, NICI NU ARE ROST SA NE MAI BATEM CAPUL , ptr ca din prost, vom merge in tot mai prost si mai prost . SE AUDE DOMNILOR POLITRUCI ???!

Adauga comentariu