Prezența la Bistrița a deputatului Ungureanu ne-a demonstrat cât de mică e Iurișniți! Mai ales la figurat...

Așa cum ne-am obișuit deja, așteptările bistrițenilor în ceea ce privesc aleșii locali sunt încă odată călcate în picioare cu bocancii. Cum e posibil ca un deputat dintr-un alt județ să vină la Bistrița și numai în câteva ore să ne ducă de la extaz în agonie?!

Păi e posibil, căci prestațiile parlamentarilor bistrițeni nu pot ieși din conul de umbră mascat de comunicate înecate în penibilism, acțiuni jenante făcute doar pentru a bifa o prezență, toate mâncătoare de timp, bani și nervi. Plus ipocrizie!

Avem două bucăți senatori de tot circul, plus încă cinci deputați de tot plânsul. Toți aceștia vin în teritoriu, care vin, tratând proprii cetățeni de pe un piedestal foarte înalt. Vin să ne comunice prin diferite forme cât de frumoși sunt ei, cât de dăștepți și cât de mult îi doare în cot de problemele reale ale celor pe care îi reprezintă.

Nu o să vorbim acum de restul parlamentarilor bistrițeni, în cauză fiind venirea la Bistrița a unui deputat USR din afara județului. După cum s-a vorbit și scris deja în presa locală și națională, Emanuel Ungureanu, deputat de Cluj, a venit la Bistrița și s-a dus direct acolo unde „lucrează” efectiv: în sănătate, deputatul fiind vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Câteva ore au fost suficiente pentru acesta, iar știrile curgeau: spital de 5 stele, medici cu îndeletniciri perfide!

Emanuel Ungureanu nu are o poziție mai favorabilă decât a Cristinei Iurișniți, colega de partid și parlament. Este deputat, este membru într-o comisie specializată, dar are o pereche de boașe în plus, inclusiv la figurat! Este implicat real în problematică și preferă terenul în detrimentul hârțoagelor și comunicatelor demagogice.

Cristina Iurișniți este deputat de USR și face parte și ea dintr-o comisie specializată din Camera Deputaților, cea de învățământ, știință, tineret și sport, dar este și președinta Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați. Da! Există și așa ceva, iar dacă ar fi existat Comisia pentru promovarea culegătorilor de ciuperci și fructe de pădure, cu siguranță era cel puțin vicepreședinte.

Ce face Iurișniți? Face bine, în general, se laudă cu modestia în special. Activitatea parlamentară se reduce la comunicate de toată jena referitoare la faptul că apa este inodoră și incoloră, sau, mai nou, pledează pentru activități centenare prin Franța.

Chiar în conferința de presă în care a fost invitat și Emanuel Ungureanu, Iurișniți ne-a trântit două palme prin afirmația „am făcut ordine în Ministerul Educației!”. Deputatul bistrițean susține că a făcut ordine în ceea ce însemna ilegalitatea bacalaureatului din februarie. Toată floarea cea vestită a profesorimii din România a sesizat acest aspect, al bacalaureatului susținut chiar în timpul anului școlar, fără ca elevii repsectivi să știe măcar dacă sunt promovați și dacă nu sunt în situația repetenției, de exemplu.

Iurișniți zice că a făcut ordine în Minister cu referire la acest bacalaureat. Inițial chiar am crezut acest lucru, fiind convinși că nu se va mai ține bacalaureat în februarie, dar, surpriză! Deputatul bistrițean zice că acesta se va susține în continuare în luna februarie, dar legal. Adică s-au fușărit niște hârtii ca totul să fie legal. Asta a făcut doamna deputat Cristina Iurișniți.

Cum e posibil să fim tratați ca cei mai proști din curtea școlii de o profesoară cu un accent exacerbat de franconfon interbelic?! Dacă tot au impresia cei din USR că sunt „salvarea României”, iar o bună parte a populației chiar crede asta, de ce nu se pot dezlipii de aceleași obiceiuri demagogice pe care le practică și restul parlamentarilor, căci tot au un exemplu chiar în interiorul partidului. Da! La Ungureanu ne referim!

O mare acțiune centenară este promovată de Cristina Iurișniți în Franța, țara de care se simte mai aproape decât de România, iar asta se observă prin tonalitatea elevată și accentul unui român mediocru plecat la muncă în „diaspora” care și-a „împrumutat” limba țării respective în detrimentul celei materne.

Chiar trebuie să iasă doamna în evidență prin „modestia” de a călătorii cu CFR-ul, căci ne-a trântit-o și asta în respectiva conferință de presă! Să nu uităm o altă „modestă” care a început tot așa, cu călătoriile CFR, doamna Doina Pană, dar și-a revenit între timp.

Oare când o s-o vedem pe doamna Iurișniți dând năvală cu telefonul pronit pe „live” într-o școală din județul Bistrița-Năsăud unde buda este în fundul curții? Dar despre o implicare activă în ceea ce privește egalitatea în șansa de a muri împreună, soț și soție, într-un punct termic părăsit? Pe când o intervenție într-unul din liceele bistrițene unde se consumă droguri, căci dacă nu știați, unul din 10 elevi bistrițeni o fac!

Se poate face politică și altfel, iar Ungureanu ne-a demonstrat-o! Pe lângă acțiunea cetățenească susținută de USR, aia cu penalii, poate ar fi de bun augur și una de genul:

Fără penibili în funcții publice!

Comentarii

Safriuc V.

22.04.2018 15:34

Deși am părăsit acest partid, urmăresc ca simplu cetățean actiunile aleșilor USR. Diferențele sunt evidente, nu trebuie să ne facem că nu le vedem, dar nu ca o scuză o spun, cum pot câțiva oameni să pună pe o listă un candidat mai bun decât ei. Cei are au săcut lista de candidați erau cu puțini peste numărul de pe listă. Prin neimplicare cetățeni vor rămâne mereu nereprezentați.

Adauga comentariu