Presupusul criminal de la Coșbuc a fost lăsat liber de Curtea de Apel Cluj! În opinia magistraților clujeni, dispariția și presupusa moarte a urmașului poetului sunt încă învăluite în mister

Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză inculpatului Mureșan Claudiu, tânărul de 17 ani care ar fi vinovat de moartea cruntă pe care un urmaș al poetului bistrițean George Coșbuc ar fi suferit-o. În fapt, magistrații clujeni consideră că nu sunt destule probe care să-l incrimineze pe suspect.

Filmul evenimentelor din noaptea de 1 spre 2 august 2018 încă nu este elucidat, fiind multe variabile implicate în acest proces. Datele certe în acest caz sunt oferite doar de înregistrările camerelor de supraveghere ale firmei unde s-a întâmplat presupusa crimă.

Conform înregistrărilor, Radu Tîrnoveanu, în vârstă de 61 de ani, a fost văzut intrând de mai multe ori în camera unde era cazanul centralei. Era însoțit tot timpul de un tânăr angajat la firma respectivă „în probe”. La un moment dat Tîrnoveanu, despre care se spune că este descendent direct al poetului George Coșbuc, a fost văzut intrând în locația respectivă, dar din care nu a mai ieșit.

Tânărul Claudiu Mureșan, cel care apare în înregistrările respective, este văzut cu iese în fugă, speriat, din camera cazanului, fără a mai fi însoțit. În primă fază acesta ar fi recunoscut că l-a împins pe colegul său mai în vârstă pe banda ce duce către cuptor, declarație pe care și-a retras-o mai târziu.

În același context mai este prezentat și faptul că presupusa victimă ar fi vorbit la telefon cu soția acestuia chiar în momentul unui presupus scandal. Doamna Tîrnoveanu susține că a auzit niște țipete și văietături, recunoscând vocea soțului, după care convorbirea s-a întrerupt. Acel a fost momentul în care au început căutările persoanei respective.

Procurorii au prezentat probele culese Tribunalului Bistrița-Năsăud care a dispus arestarea lui Claudiu Mureșan pentru 30 de zile, decizie contestată de inculpat la Curtea de Apel Cluj, for care i-a și dat dreptate tânărului.

Rămâne în continuare un mister legat de corpul lui Tîrnoveanu, criminaliștii neidentificând deocamdată alte probe concludente la fața locului.

 

Sursa foto: propolitica.ro

Adauga comentariu