PREMIERĂ la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: prima ARTROPLASTIE totală de șold! Beneficar a fost un pacient tânăr diagnosticat cu COXARTROZĂ

În urma investițiilor realizate și a echipamentele achiziționate în ultima perioadă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, apar tot mai multe premiere medicale. Ultima intervenție de acest gen a fost o artroplastie totală de șold, unde s-a utilizat o endoproteză totală necimentată, cuplu ceramică-ceramică.

Pacientul a fost un tânăr diagnosticat cu coxartroză secundară NACF, stadiul V. STEINBERG. Echipa mixtă de intervenție a fost coordonată de Dr. Remus Opriș - medic primar Ortopedie și Traumatologie, șef lucrări în cadrul UMF Târgu Mureș și Dr. Bogdan Bumbu - medic primar Ortopedie și Traumatologie, șef secție SJU Bistrița.

Din echipa operatorie au mai făcut parte Dr. Florin Cioancă - medic specialist Ortopedie și Traumatologie; Dr. Alexei Russu - medic primar ATI; As. Monica Murza - instrumentar. Intervenția a durat aproximativ 90 de minute.

 

Foto: Gabriel Lazany/SJU Bistrița

Adauga comentariu