Premeditarea actului criminal din cazul sinucigașului de pe Împăratul Traian! Ținta - cele două persoane care locuiau cu el

În cazul sinucigașului bucureștean în vârstă de 51 de ani a apărut și modul de operare al acestuia, căci Sorin Pătrașcu, decedat între timp, plănuia să le omoare pe cele două femei care locuiau cu el.

Conform declarațiilor făcute de Angela Sîngeorzan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sinucigașul a plănuit toată scena după o dispută avută cu fata concubinei sale cu o noapte înainte.

Astfel, după cearta cu minora de 17 ani, Pătrașcu și-a conceput planul malefic prin care urmărea uciderea celor două, minora și mama acesteia, concubina lui, angajată a IPJ BN. Sinucigașul a acoperit toate orificiile din paratament, pentru a nu ieși gazul pe care avea să-l lase pornit. A improvizat un sistem de declanșare al exploziei printr-un fir de la ușa de intrare în apartament, legat la clanță, până la o priză din spatele unui aragaz, loc unde era desfăcut un element din rețeaua de alimentare a aragazului, astfel ca, la acționarea clanței să se producă un scurt-circuit la priză și să se declanșeze o explozie, ceea ce s-a și întâmplat.

În ziua de 5 decembrie, Pătrașcu a urmărit din geam momentul în care cele două femei s-a apropiat de bloc. Când acestea au ajuns în raza vizuală, bărbatul a sărit de pe geam strigând „Pa, iubi!”. În forfota care s-a creeat în acel moment, la fața locului ajungând atât pompierii cât și poliția, dar și jurnaliștii, fata concubinei sinucigașului a dorit să urce în apartamentul aflat la etajul patru. În momentul în care aceasta a apăsat pe clanță s-a auzit un declic și a simțit un miros puternic de gaz. Fata nu a mai intrat și a fugit pe scări în jos. Pe când a ajuns la nivelul doi al blocului s-a declanșat și explozia.

În urma exploziei a fost distrus aproape tot din apartamentul respectiv, dar au fost și victime colaterale, un pompier, purtăroul de cuvânt al ISU BN, precum și o jurnalistă de la bistriteanu.ro.

Din fericire structura de rezistență a blocului nu a fost afectată, dar alimentarea cu gaz în zonă încă nu a fost repornită. Faptul că în momentul în care bărbatul s-a aruncat geamul a rămas deschis a mai eliberat din presiunea internă a suflului exploziei.

Sorin Pătrașcu a decedat în cursul nopții la spital, singurul care a rămas internat fiind purtătorul de cuvânt al pompierilor.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat un dosar penal, urmând ca ancheta să fie efectuată de către procurori inclusiv pentru tentativă la infracțiunea de omor.

Adauga comentariu