Prefectura Bistrița-Năsăud între sesizare și contra-sesizare: la mijloc este o postare cu CARACTER ELECTORAL de pe Facebook!

O situație inedită a fost întregistrată azi, 26 mai, la Biroul Electoral Județean, în care este implicată Prefectura județului Bistrița-Năsăud. Este vorba de o postare cu caracter electoral distribuită ieri pe pagina Instituției Prefectului de către un administrator rămas încă necunoscut.

Postarea cu pricina este, de fapt, o redistribuire a unei postări făcute de liderul PSD, Radu Moldovan, la final de campanie, în care exista un mesaj electoral dedicat alegătorilor și simpatizanților partidului. Postarea a ajuns și pe pagina oficială a Instituției Prefectului, dar a fost ștearsă ulterior.

Partinul Național Liberal a sesizat Biroul Electoral Județean cu privire la acest incident, iar BEJ a înaintat sesizarea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Conform purtătorului de cuvânt al IJP BN, „Politistii din cadrul IPJ BN efectueaza verificari in vederea clarificării aspectelor sesizate”.

Instituția Prefectului a făcut la rându-i o sesizare către IPJ BN invocând faptul că nu s-a putut stabili persoana vinovată pentru acest incident:

„În legătură cu distribuirea pe pagina Instituției Prefectului a unei postări care nu aparține acesteia, specificăm că IPBN s-a autosesizat și a transmis către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud o sesizare pentru a se cerceta și soluționa această cauză, conform competențelor legale în materie.
Menționăm că, de la deschiderea paginii de Facebook a instituției, în 2013, au fost autorizați mai mulți administratori și editori. La momentul efectuării respectivei distribuiri, în data de 25 mai 2019, în jurul orei 06:00, aveau drept de gestionare a paginii 8 persoane: 2 administratori și 6 editori.
Având în vedere că încă nu s-a putut stabili identitatea persoanei care a distribuit postarea, prefectul a dispus ștergerea întregii liste de administratori și editori, în continuare postările urmând a fi făcute doar de către Cancelaria prefectului.
Prefectul județului își exprimă regretul pentru această situație nedorită și asigură că instituția va respecta, ca și până acum, prevederile privind legalitatea, imparțialitatea și neutralitatea!”
- a răspuns Insituția Prefectului.

Adauga comentariu