Prefectul de Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, vrea INTERZICEREA DREPTULUI DE A CANDIDA pentru politicienii care nu respectă măsurile de protecție și prevenție

Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud, a ținut azi, 8 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, o prelegere asupra dreptului de a nu te infecta, vis-a-vis de situația epidemiologică din județ și țară, taxând drastic politicienii care nu respectă măsurile de protecție și prevenție.

Acesta a pus accent pe faptul că, cel puțin la nivelul județului Bistrița-Năsăud, vor continua controalele organelor abilitate în mijloacele de transport, dar și în alte locații publice, acolo unde se impun câteva măsuri de protecție și prevenție în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Dolha a ținut să specifice și faptul că, cei care trebuie să fie exemplu pentru cetățeni, parlamentarii, politicienii aflați în funcții publice, și care nu respectă aceste reguli, trebuie nu numai sancționați ca orice om de rând, dar ar trebui să li se suspende anumite drepturi, prefectul făcând trimitere către cei doi parlamentari PSD (Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă) ce au iscat un scandal într-o șaormerie:

„Suntem destul de departe de încheierea socotelilor cu acest coronavirus, asta după ce Curtea Constituțională ne-a lăsat fără instrumente de lucru. Cu alte cuvinte, avem nevoie în continuare de pârghii pentru a asigura concetățenilor noștri dreptul la sănătate, dreptul de a nu se infecta. Eu cred că acest dept este constituțional (...) Asta dacă și parlamentarii noștri dau dovadă de responsabilitate. I-am văzut pe cei doi parlamentari ai PSD, pe unul dintre ei îi știu foarte bine, pe domnul Solomon, pentru că a fost președintele comisiei de muncă în mandatul în care am fost în activitate parlamentară. Mă cam îndoiesc! (n.r. – de responsabilitatea parlamentarilor). Noi în teritoriu le spunem tuturor că trebuie să poarte masca în spații închise, în mijloace de transport în comun, trimitem tot felul de controale și îi și amendăm, iar în momentul în care apar parlamentari (adică cei care ar trebui să fie exemplu pentru toți cetățenii) care intră într-o șaormerie, ca o paranteză, pe mine m-a intrigat, și se comportă ca niște golani! Și-atunci ce să le spui oamenilor de rând?! Acești parlamentari au fost sancționați? Dacă da, atunci ar trebui să li se ia dreptul de a mai candida pentru ce au făcut!, a precizat Dolha.

Având în vedere faptul că, pe lângă parlamentari, guvernanții sunt și ei persoane care trebuie să fie exemple pentru toți cetățenii, bănuim că prefectul Stelian Dolha, pentru a nu cădea în extrema ipocriziei, s-a referit, chiar dacă nu a nominalizat, inclusiv la o mână de miniștri, în frunte cu premierul Ludovic Orban, care nici ei nu au purtat mască într-un spațiu public închis, iar aici nu a fost vorba de o șaormerie, ci de ditamai sediul Guvernului, acolo unde nu numai că nu s-au respectat măsurile de protecție (purtatul măștilor), dar s-au încălcat și alte prevederi legale legate de consumul de alcool și fumatul în instituțiile publice:

Adauga comentariu