Povestea tânărului pilot din Bistrița care a urcat prima dată pe podium la Raliul Aradului

Aurelian Maluțan (18 ani) este unul dintre tinerii piloți din țară care au participat la Raliul Aradului. Aurelian este din Bistrița și de  când s-a născut a fost pasionat de mașini, iar pe la vârsta de zece ani a început să-i placă mașinile de curse.

„Acest lucru a tot continuat, până pe la 14 ani, când m-am decis că vreau să fiu și eu pilot de curse, mai ales când vedeam copiii de vârsta mea că deja concurează în tot felul de curse auto. La 16 ani părinții mei mi-au îndeplinit visul, am făcut un curs de pilotaj la Danny Ungur Racing, iar în 2018 am debutat în Campionatul Național de Raliuri, am luat startul în 6 din cele 7 raliuri din acel an, iar la trei dintre ele am reușit sa fiu și pe podium, prima clasare pe podium fiind la Raliul Aradului”, a declarat Aurelian Maluțan.

Anul acesta și-a propus să facă toate cele 8 etape din Campionat și să își dezvolt pilotajul.

„În perioada 24-25 mai am fost pentru a doua oară la Raliul Aradului, un raliu dificil, dar pe care l-am terminat cu bine. Le mulțumesc sponsorilor Utilben și Sunward, care mă sprijină la toate etapele din Campionat, și colegiilor din Danny Ungur Racing, care îmi oferă sfaturi la fiecare raliu. De asemenea, celor de la Vila Dor-Tin Arad”, mai declară tânărul.

Anul acesta la startul Raliului Aradului au fost peste 60 de echipaje, din România, Italia, Ungaria, Slovacia.

FOTO: Bogdan Barabas și Liana Toma

Adauga comentariu