Povestea „sacului de bani de la Chitila”, reluată la DNA: IOAN OLTEAN pus din nou sub ACUZARE! Urmează Emil Boc?! (VIDEO)

După o perioadă în care dosarul „sacului de bani de la Chitila” a intrat în moarte clinică, acesta fiind întors către DNA de la Înalta curte de Casație și Justiție, joi, 20 iunie 2019, după patru ani de zile, acesta se reia printr-o audiere a personajului principal, fostul deputat de Bistrița-Năsăud – Ioan Oltean.

Acesta s-a prezentat la sediul DNA în această dimineață și a stat de vorbă cu jurnaliștii prezenți în fața instituției, declarându-și inclusiv „dorul” față de aceștia: „Chiar mi-a fost dor de voi, să știți!”.

Ioan Oltean, cunoscut ca Nelu Mexicanu, a fost pus pentru a doua oară sub acuzare de către procurorii DNA. La trimiterea în judecată, DNA îl acuza pe Oltean de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Este vorba de cunoscutul dosar ANPR acolo unde mai apare o altă bistrițeancă, Crinuța Dumitrean. Ioan Oltean este acuzat că ar fi luat mită suma de 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru în schimbul intervenției fostului pedelist pe lângă protejata sa, Crinuța Dumitrean, care era președinta ANRP, în legătură cu acordarea unor despăgubiri supraevaluate ale unui teren din Pitești.

Ioan Oltean, în versiunea DNA, s-ar fi întâlnit cu Mihai Rotaru în Chitila, în curtea unei biserici, acolo unde omul de afaceri i-ar fi înmânat Mexicanului un sac de bani. Oltean nu recunoaște aceste acuzații și spune că nu a călcat niciodată în localitatea Chitila:

„Nu am fost niciodata in Chitila, ori daca nu ai fost, nu ai cum sa primesti bani. Acolo e vorba de mine, nu de un sofer. Cu stiinta mea nimeni nu a calcat acolo. Astept fie clasare fie ca instanta sa se pronunte corect asupra acestui dosar. Sunt nevinovat”, a spus Ioan Oltean, joi, la DNA, conform stiripesurse.ro.

Ioan Oltean a mai declarat și faptul că nu mai face politică, dar că îi e dor de foștii colegi de partid:

„Nu mai fac politica. Mi-e dor, dar vedeti ca vremurile sunt altele. Era o alta clasa politica atunci. Ma abtin sa comentez (cum e actuala clasa politica), e mai bine pentru mine. Mi-e dor de Videanu, de Boc, de Blaga, de Anca. Ne auzim mereu la telefon, ne intalnim. Berceanu face afaceri, a fost cel mai destept dintre noi toti, bravo lui”, a zis Oltean, citat de stiripesurse.ro.

În toată povestea retrocedărilor mai apar și alte nume, cum ar fi cel al fostului soț al „blondei supreme” – Elena Udrea, respectiv Dorin Cocoș, dar și cel al mult-trâmbițatului primar al orașului de cinci stele – Emil Boc, personaj peste care s-a așternut un strat gros de pulbere a uitării.

Pentru exemplificare citește și Emil Boc, interceptat in dosarul lui Ioan Oltean, dar mai ales Emil Boc, sluga mafiotilor.
 
Totuși, de o singură persoană nu îi este dor Mexicanului, de Daniel Buda! În fond, fiica lui Mexicanu este angajata europarlamentarului...

 

sursa video: stiripesurse.ro

 

Adauga comentariu