„Povestea de iarnă” care s-a revărsat asupra Bistriței are și victime: peste 100 de persoane au suferit din cauza poleiului!

Ninsorile căzute în ultima perioadă peste România în general, la Bistrița în special, au excitat la maxim romantismul unora dintre noi, rețelele de socializare fiind burdușite de imagini „de poveste”, îndemnul general fiind cel legat de bucuria „feerică” a acestui anotimp.

Aceeași poveste însă nu poate fi spusă bistrițenilor transformați de „feerie” în pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Astfel, în cadrul secției de ortopedie și traumatologie au fost tratați (atât în regim de internare continuă, cât și în serviciul de urgențe) peste 100 de pacienți cu fracturi și entorse cauzate de alunecarea pe gheață. 25 dintre aceștia au necesitat intervenții chirurgicale, datele fiind puse la dispoziție de către SJU la cererea stiridebistrita.ro.

Cel mai frecvent afectat a fost sexul feminin, cu o marjă de aproximativ 60% dintre pacienți. Pe primele locuri în clasamentul patologiilor traumatice tratate s-au aflat entorsele de gleznă, pumn și genunchi, precum și fracturile pumnului și ale gleznei. Fracturile umărului și șoldului au vizat în special pacienții vârstnici.

În rândul tinerilor, sezonul sporturilor de iarnă (în special schi) a determinat frecvente entorse cu leziuni ligamentare și mai puțin frecvente fracturi ale membrelor inferioare (gleznă, genunchi), membrul superior fiind afectat minim, se mai arată în răspunsul SJU Bistrița.

 

 

 

 

Adauga comentariu