Povestea cu iz violent a canalelor dispărute de pe străzile Sucevei și Emil Gârleanu. Bonus: de ce nu se înalță căminele canalelor la nivelul asfaltului înainte de turnarea acestuia (FOTO-VIDEO)

Marele șantier rutier al Bistriței dă bătăi de cap, chiar și la propriu, atât constructorilor cât și riveranilor. Pe străzile proaspăt asfaltate se poate observa lipsa unor canale, sau nivelul mult inferior al acestora față de nivelul asfaltului.

Conform viceprimarului Cristian Niculae, această problemă a canalelor este discutată cu reprezentanții firmelor care execută lucrările de asfaltare a celor 47 de străzi prinse în proiectul de reparație „din bordură-n bordură”, asigurând cetățenii că situația nu va rămâne așa și că nici măcar o stradă nu va fi recepționată dacă nu are toate elementele conforme, incluzând aici și gurile de canal ridicate la nivelul asfaltului.

Unul dintre constructorii care execută aceste lucrări ne-a povestit situația acestor canale, fiind o întreagă dispută devenită publică și violentă în anumite situații. Pe străzile Sucevei și Emil Gârleanu, acolo unde lucrează firma Îndemânarea Prod Com SRL, mai multe canale au fost acoperite de covorul asfaltic, iar unele sunt rămase la un nivel mult inferior acestuia.

Inginerul de lucrare ne-a declarat faptul că s-a preferat, pentru o continuitate și nivelare corectă a covorului asfaltic, să se acopere unele guri de canal, urmând ca ulterior să se revină pentru decopertarea acestora, strict în zona canalului, iar acolo unde căminele nu au fost înălțate sau înălțate destul să se refacă lucrarea respectivă, fiind mult mai ușor să se corecteze după asfaltare, deoarece utilajele au setări exacte, iar planul drumului conținea destule denivelări.

Deși aceste lucruri au fost explicate riveranilor, o parte din aceștia au refuzat să credă și să înțeleagă procedura respectivă, devenid violenți nu numai în limbaj, dar și în fapte. Astfel, pe strada Emil Gârleanu, un riveran extrem de supărat pe faptul că lucrarea de asfaltare nu este conformă propriilor standarde, a amenințat și chiar a făcut uz de un cuțit. Acesta a înțeles că trebuie să-și impună punctul de vedere în acest mod. Inginerul de lucrare s-a apărat cu o lopată, iar în final riveranul a aruncat cuțitul după constructor.

A fost nevoie de intervenția poliției pentru a calma spiritele. Inginerul de lucrări dă vina inclusiv pe presa locală care, conform spuselor lui, nu neapărat dezinformează, dar informează trunchiat și exagerează în anumite aspecte.

Stiridebistrita.ro condamnă comportamentul agresiv, fie el verbal sau fizic, al cetățenilor supărați dintr-un motiv sau altul. Noi vom continua, însă, să relatăm și aspectele mai puțin plăcute ale unor astfel de lucrări, iar faptul că urmărim problema canalelor nu ne transformă în declick-ul unor iresponsabili. Noi tragem semnale de alarmă, încercăm să înțelegem anumite explicații și să urmărim evoluția lucrărilor până la final.

În experiența noastră, din păcate, chiar raportându-ne la subiectul gurilor de canal rămase sub nivelul covorului asfaltic sau prea mult ridicat, am observat că acestea au rămas în marea lor majoritate fără remediere.

Bistrița are în acest momente cel puțin două tipuri de gropi. Într-o primă categorie intră cele „clasice”, cauzate de timp și calitatea poastă a lucrărilor efectuate cândva. În cea de-a doua categorie, una recentă, intră tocmai aceste guri de canal care de multe ori sunt văzute de șoferi prea târziu pentru a fi evitate, având „prospețimea” asfaltului drept camuflaj.

Mai mult decât atât, problema canalelor este una cât se poate de serioasă într-un oraș al cărui sistem de canalizare este învechit și subdimensionat. Astfel, o lucrare de tipul asfaltărilor din bordură în bordură, unde se mai acoperă guri de canal sau unește efectiv trotuarul cu partea carosabilă, duce la o „înecare” a orașului la fiecare ploaie căzută.

Comentarii

Vizitator

06.07.2019 15:39

Se pare că edilii PSD-isti ai Bistritei n-au inteles nimic în legătură cu prioritatile orasului nici acum dupa sezonul ploios din iunie, în urma caruia apa a intrat in curtile si casele oamenilor. Ei o tin langa cu „asfaltarea din bordură în bordură”, o idee tâmpită a viceprimarului Niculae, sustinută fără rezerve de primarul Cretu, după cum singur a declarat :”Este o idee a domnului viceprimar Niculae, pe care o susțin – altfel nu s-ar realiza dacă nu aș susține-o – și o încurajez și ne vom strădui să o și realizăm”. Ei nu-si dau seama că prin asfaltarea din bordură în bordură apa din precipitatii nu are unde să se scurgă si intră in gaspodării sau in canalele de ape menajere care intră sub presiune si refulează in stradă si de aici in beciuri sau locuinte.De aceea mai intai trebuie facută canalizarea pentru ape pluviale si apoi asfaltarea străzilor. Este si opinia specialistilor: https://www.timponline.ro/directorul-aquabis-sandru-pana-face-santuri-garda-ploaie-bistrita/

vizitator

06.07.2019 15:51

Inafară de rezolvarea canalizării pentru apele din precipitatii, Bistrita ar avea nevoie de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. Aici trebuie sa-si gaseasca locul si planul de amenajare a pistelor pentru biciclete, ceea ce presupune si reconfigurarea retelei de străzi care intră in reabilitare.Ceea ce se face in prezent fără un concept unitar, seamănă cu „bretelele lui Cretu” care s-a câcăit peste 10 ani sa facă breteaua de legătură între strada Subcetate şi strada Tărpiului sau pe cea dintre strada Artarilor si Colibitei care nici in prezent nu este finalizată. Intre timp, de prima bretea (Subcetate – Tărpiului) s-a ales praful: https://www.timponline.ro/arata-dupa-patru-drum-565-metri-care-primaria-bistrita-investit-1-5-milioane/

Adauga comentariu