POVestea Andreei, tânăra bolnavă de leucemie, subiectul unui spectacol caritabil organizat de inimoșii de la POV21

Implicarea în problemele societății este deja un scop al tinerilor inimoși din grupul POV21, un grup de tineri care nu de mult organizau un alt eveniment ce a avut în centrul atenției alți tineri năpăstuiți, dat străluciți – gala Comunitarium.

De această dată este vorba de o situație în care viața unui semen atârnă de un subțire fir de ață, un fir care este agățat de puterea empatică a altora, căci e vorba de un ajutor financiar ce poate salva acea viață.

POVestea Andreei, o tânără de 15 ani, este strâns legată de cea a celor trei frați și a mamei lor. Mariana își crește cei patru copii cu un minim financiar. Cel mai mare dintre aceștia a luat drumul străinătăților imediat după împlinirea celor 18 ani, tocmai pentru a-și ajuta familia. Următoarea ca vârstă dintre copii este Andreea. La vârsta de 14 ani, după mai multe controale și internări succesive, a fost diagnosticată cu leucemie, un cancer al sângelui, boală tratabilă în anumite condiții și cu costuri considerabile.

În acest moment Andreea este internată într-un spital din Târgu Mureș. A întrerupt școala deoarece nu se poate expune în aglomerații sau locuri de unde poate lua alte boli, sensibilitatea inumologică în astfel de cazuri fiind crescută. Pe lângă tratamentele destul de costisitoare, fiind vorba de sume ce depășesc 5.000 de lei lunar, fără un sprijin clar și real din partea statului, Adreea are nevoie și de sânge (A1 pozitiv) și trombocite, donatorii fiind aștepați la Centrul de Transfuzii Sanguine din Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Pentru a veni în ajutorul Andreei, o tânără care speră să se reîntoarcă acasă și la școală cât mai repede, inimoșii de la POV21 organizează miercuri, 16 ianuarie, începând cu orele 18:00, un concert caritabil la Năsăud, în Casa de Cultură din localitate. Programul va cuprinde atât muzică populară, momente susținute de Alina Ceuca, Mihai Turda, Petre Petruse, Bogdan Berbecar, Ioan Dorohoi, Oana Matei Coruți și Emilian Coruți, cât și un moment de muzică folk în interpretarea lui Sorin Găzdac, a mai tinerei Maria Matean, precum și a grupului „The Serpents”. Spectacolul va fi prezentat de cunoscutul om de radio Marian Griga Gruștor.

Prețul uni bilet este de 15 lei, banii rezultați din vânzarea acestora fiind doanți Andreei. Cei care doresc să facă donații directe o pot face în contul mamei, Mariana, deschis la Raiffeisen Bank:

Cod BIC Raiffeisen Bank:  RZBRROBU

Unitate bancară: RAIFFEISEN BANK

CONT EURO: RO20 RZBR 0000 0600 2038 9724

CONT LEI: RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

 

 

foto Andreea: bistriteanul.ro

Adauga comentariu