Povestea actelor violente din autogara Năsăud. Agresoarele au fost identificate, victima va depune plângere (VIDEO)

Adolescența are momentele ei de teribilism, situații în care tinerii tind să devieze de la un comportament normal pentru a ieși în evidență, în special atunci când fapta respectivă este văzută și de alți tineri, în locuri cu „spectatori”.

Martorii și spectacolul oferit

În autogara din Năsăud teribilismul a degenerat și s-a ajuns la violențe grave. Locul de „joacă” al unor adolescente prinse într-o răfuială puerilă a avut parte de spectatori. Aproape 30 de persoane numărate pe înregistrarea video făcută tot de un tânăr din „gașcă”. Din toți acești aproape 30 de martori nici unul nu s-a gândit să intervină, inclusiv cel căruia tânăra agresată îi ceruse ajutor și încerca să se ascundă după el.

Cu o singură excepție. La finalul filmulețului se observă un tânăr care nu face altceva decât să zică „gata” și să se pună între tinere, iar „circul” a luat sfârșit. Atât de facil, dar nu a facut-o nimeni mai bine de un minut plin de violențe filmate, căci scandalul începuse înaintea începerii filmării.

Cum era de așteptat, sute de comentarii au apărut pe marginea filumețului propagat rapid pe rețelele de socializare, foarte multe dintre ele condamnând forțele de ordine locale, poliția sau jandarmii. Omniprezența acestor forțe de ordine este imposibilă, dar se poate ridica o altă întrebare: cea mai circulată autogară din acea parte a județului nu dispune de pază? Dacă da, unde erau acele persoane?

De la ce a pornit scandalul?

Conform înregistrărilor devenite virale, cele două agresoare îi reproșează victimei faptul că acesta ar fi luat în derâdere pe mama uneia dintre ele, precum și faptul că fata în cauză ar fi purat hainele uneia dintre agresoare. Bineînțeles că motivul este unul pueril și de suprafață, dorința de a se da în spectacol fiind cea care a alimentat toată scena.

Cine este victima – povestea „clasică” a unui copil rămas singur

Florina este o tânără de 15 ani din Zagra care a trecut printr-o perioadă foarte grea. În urmă cu un an, mama acesteia s-a stins la o vârstă fragedă, 34 de ani, de o boală incurabilă. Tatăl fetei muncește în străinătate, iar Florina este în grija nașilor. Conform declarațiilor nașei pentru Mesagerul.ro, Maria Pinti, cea care a și făcut public filmulețul, fata a suferit enorm la pierderea mamei, iar de atunci viața ei s-a schimbat.

Florina este elevă la Colegiul „Grigore Moisil” din Bistrița, dar se pare că de la nefericitul eveniment nu am mai frecventat școala și a intrat în diferite cercuri de prieteni, cu influențe nu tocmai sănătoase pentru un tânăr la acestă vârstă sensibilă.

După scenele violente din autogara Năsăud, Florina a acuzat dureri acute în diferite zone ale corpului, motiv pentru care a sunat la 112. Echipajul de la Ambulanță a transportat copila la Unitatea de Primire Urgențe Pediatrice la Bistrița, iar primul diagnostic este de politraumatism prin agresiune. Investigațiile medicale continuă, fata având nevoie și de un examen la Computer Tomograf.

Au fost identificate și agresoarele

Tinerele care au agresat-o pe Florina sunt din Năsăud și Bistrița. Una este încă elevă la gimnaziu, școala „Mihai Eminescu” din Năsăud, acolo unde ar fi rămas repetentă în clasa a VIII-a, după cum relatează aceeași sursă citată. Cealaltă este prietena fratelui repetentei și este din Bistrița. Este elevă la Liceul Tehnologic de Servicii.

Împotriva acestora se va depune o plângere la poliție și parchet în momentul în care tatăl Florinei va ajunge în țară, cel mai probabil luni, 5 noiembrie.

 

surse video: facebook, familia Pinti

Comentarii

Durla Andreea

04.11.2018 16:26

Pedepsite...un astfel de comportament agesiv la varsta de 15 ani nu este normal.

Gavriloaie Dumi...

04.11.2018 18:47
Aceste fapte sunt de calea penală s-au comis o infracțiune de natură juridică trebuie sesizat organul de urmărire penală și cerută arestare preventivă a comiterii faptei și încarcerarea pe arestul IPJ Bistrița Năsăud ?

Adauga comentariu