Portret de viceprimar: Cristian Nicolae – Omul de care are nevoie Bistrița! (interzis celor slabi de minte, inimă și ficat!)

De multă vreme așteapă Bistrița un om special la cârma ei! Am putea spune că de o veșnicie, dar nu vrem să exagerăm. Putem însă spune că de la primul primar român al acestui oraș, Corneliu Mureșan, Bistrița nu a mai avut parte de o personalitate atotcuprinzătoare la conducere, poate cu excepția lui Weingartner.

Soarta ne-a dat totuși speranțe căci pe frontispiciul medieval al urbei a apărut acel personaj de care avem atâta nevoie: Cristian Niculae!

Niculae nu este un stereotip, este un model de conducător complex care poate duce către un adevărat supererou local. Șablonul personalității acestui mare om de stat este unic și însumează calitățile necesare pentru a conduce un oraș ca Bistrița, cu ceva în plus.

În primul rând este înzestrat natural cu o calitate greu de găsit în aceste vremuri tulburi: aplecarea către nevoile cetățeanului! Nu numai că știe tot timpul care sunt greutățile și neajunsurile unui bistrițean, dar le și simte înainte de a fi rostite! Datorită acestui fin, rar și ascuțit simț, Niculae a anticipat nevoia de deszăpezire chiar înaintea ninsorilor, ceea ce spune multe despre personalitatea lui. A fost prezent aproape noapte de noapte alături de utilaje pe străzile Bistriței, ca un adevărat supervizor al calității urbane. Ca un detaliu neștiut și nespus încă de nimeni, Cristian Niculae a reușit singur să pornească (la sfert de cheie) un utilaj dotat cu o mătură specială de zăpadă!

Omul Cristian Niculae este aproape de cetățenii orașului! Nu există manifestare publică în care să nu fie prezent, așa umil și modest, printre preoți, copii, sportivi, elevi premianți sau persoane cu anumite afecțiuni. Nu este arogant și îngâmfat precum predecesorul său, iar aici ne stau martore imaginile surprinse de trecători.

Profesionistul urban Cristian Niculae gândește pentru bistrițeni! În special pentru tinerii acestui oraș, acei năpăstuiți fără un acoperiș deasupra capului! Pentru ei și numai pentru ei, Niculae a gândit un întreg cartier, un fel de rai pe pământ! Case, grădinițe, locuri de joacă, supermartekuri, piscine, spații verzi, băncuțe, săli de sport, drumuri asfaltate și iluminate (!), ce mai... de vis! Bine, încă e doar un vis, un wonderland... social, dar fiind un luptător, Niculae își va pune planul în mișcare.

Este și un om al faptelor! Niculae nu face gargară populistă, mai ales atunci când vine vorba de o durere mare a bistrițenilor: asfaltările! Deunăzi a fost zărit, deasemenea întâmplător de un cetățean cu aparat foto la purtător, în miezul unui eveniment crucial pentru oraș: asfaltarea primei străzi cap-coadă, stânga-drepta, din centrul Bistriței, prima stradă reabilitată total, fără să fie o stradă de pământ! Bine, nu este chiar o stradă, în fine, un mic pasaj, dar l-a făcut! 18 metri lungime și vreo trei jumate lățime!

Prin asfaltearea acestei străzi (ok, pasaj), s-a rezolvat una dintre cele mai mari probleme ale circulației rutiere din oraș. Dar ce spunem noi oraș, din județ, să fim mai preciși: s-a decongestionat traficul pe Bulevardul Lupeni, acolo unde există cea mai mare parcare gratis a personalului Primăriei! Un astfel de moment nu poate trece neobservat nici măcar de cel mai înfocat dușman al progresului!

Mai sunt multe alte realizări ale acestui OM extraordinar! Sunt mai mărunte, dar pic cu pic se umple sacul! Și-a luat responsabilitatea recepționării lucrării fantastice din sensul giratoriu de la Sens, acea fântână energetică superbă! A fost drastic atunci când a recepționat glamurosul parc de aventură din wonderland! Este prezent la fiecare groapă asfaltată să fie sigur că s-a făcut un lucru durabil! Etc!

Niculae este și un familist model! A înfruntat chiar social-democrația pentru soția sa, Loredana, un exemplu de capitalist integrat într-o societate neo-socialistă, ajutând-o să treacă peste momentul greu al falimentului fostei firme de țoale și a integrat-o în minunata lume a gelateriei!

Cristian Niculae este dincolo de toate un om simplu cu plăceri nevionovate, ca orice cetățean al urbei. Îi place vânătoarea, de exemplu, un hobby la îndemâna oricui. Nu este un profesionist, evident, dar surprinde prin dăruire și aplecare înclusiv în acest domeniu. Mai încurcă lupii cu râșii, dar acestea sunt povești vânătorești...

De Cristian Niculae vom mai auzi, cu siguranță! Este viitorul nostru, al bistrițenilor, omul de care deja suntem mândri! El va face diferența între mizeria unei epoci crețiene aflate într-un declin ideologic și viitorul strălucit al urbei! Niculae va duce numele Bistriței dincolo de cel al Becleanului sau a Năsăudului, probabil undeva lângă Videle sau Caracal!

Votați Cristian Niculae – OMUL!

Cum?! Nu suntem în campanie electorală? Nu-i nimic! Atunci când veți vedea, dacă veți vedea numele lui pe vreo foaie de vot, nu vă zgârciți! Puneți ștampila! De mai multe ori, să fie sigur!

 

Atât materialul cât și personajul sunt niște pamflete și trebuie tratate ca atare!

Comentarii

Balan Marius- e...

30.08.2018 12:31

Pai fara suparare eu ma mai gandesc dupa aceasta descriere. Domnule RIAN, cred ca inca nu  putem sti daca aceasta descriere chiar poate exista cu adevarat. Si in primul rand ma gandesc la aroganta si mandrie pe care actualul edil le foloseste din plin. Cred ca NICOLAE CRISTIAN daca nu le insuseste si mai asculta si de cei care vor sa fie civici are sanse bune de a fi totusi un primar bun. Depinde de el de a face exact pe dos ce a facut OTC pana acum. 

Stefan Anbrus

31.08.2018 13:29

Frumoasa descriere. Daca nu se observa sarcasmul si ironia din mesaj, mai ca-ti vine sa-l alegi primar.

Adauga comentariu